Stalking Jack the Ripper
Boek

Stalking Jack the Ripper (April 2018)/ Kerri Maniscalco

Audrey Rose Wadworth en Thomas Creswell hebben in Londen in 1888 een gemeenschappelijke interesse: het oplossen van de 'White Chapel moorden'; dat ze ook goed met elkaar overweg kunnen is meegenomen.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 26/09/2024
    Literatuur en Cultuur - 1e verd. - Romans Andere talen - Engels MANI

Recensie

Debuutroman en eerste in de 'Stalking Jack the Ripper'-reeks* van de Amerikaanse auteur, waarin we kennismaken met Audrey Rose Wadworth (18) en Thomas Creswelll. In het Londen van 1888 raken zij nauw betrokken bij de 'Whitechapel moorden', waarbij vijf vrouwen op gruwelijke wijze werden omgebracht door The Ripper. De jongelui, die aan elkaar gewaagd zijn, leren en werken bij de oom van Rose, een arts en lijkschouwer. Die oom heeft ruzie met de vader van Rose, die na het overlijden van haar moeder verslaafd is geraakt aan opium. Omdat Rose een lady is, kan hij haar escapades niet goedkeuren, haar broer Nathaniel wel. Vanuit het perspectief van Rose volgen we de gebeurtenissen op de voet en elke keer als de oom een sectie heeft verricht, zoeken zij net als de politie naar verdere bewijzen, of consulteren een waarzegger. Het wordt echter grimmiger als Rose haar vader verdenkt en ze hem stalken. Met behulp van een goede kennis van zaken en van vlot, soms archaïsch, taalgebruik schetst de auteur een Victoriaans beeld met levensechte personages, die de lezer in spanning houden en doen glimlachen. Zelfstandig te lezen deel in de serie.

Specificaties

Engels | 9781538761182 | 392 pagina's

Titel Stalking Jack the Ripper
Auteur Kerri Maniscalco
Type materiaal Boek
Uitgave New York : Grand Central Publishing, April 2018
Overige gegevens 392 pagina's - illustraties - 19 cm
Annotatie Met: exclusive bonus chapters Meeting Thomas Creswell - Oorspronkelijke uitgave: New York : JIMMY Patterson Books, September 2016
ISBN 9781538761182
PPN 422827428
Genre detectiveroman - historische roman
Taal Engels

Relaties/Serie

James Patterson presents
Boek

James Patterson presents (2018-...)

vol.
Uitgeleend