Zeeboek
Boek

Zeeboek determinatietabellen voor de flora en fauna van de Nederlandse kust (2019)/ samengesteld door: Reinier de Vries

Gids voor het determineren van de regelmatig voorkomende planten- en diersoorten langs de Nederlandse kust, levend of aangespoeld.

Aanwezigheid

Recensie

Een beknopte veldgids voor het determineren van de regelmatig voorkomende planten- en diersoorten langs de Nederlandse kust, levend of aangespoeld. Als zodanig is het van hoog niveau, maar toch toegankelijk voor de geïnteresseerde leek. Het boek is systematisch van opzet en begint met een korte inleiding. Daarna wordt ieder fylum apart behandeld, met determinatietabellen en duidelijke zwart-witafbeeldingen, bij enkele groepen zijn ook kleurenfoto's toegevoegd. Achtereenvolgens komen de planten (zeewieren en -grassen), ongewervelden (o.a. sponzen, anemonen, poliepen, kwallen, slakken, schelpen, inktvissen, zeepokken, garnalen, krabben, kreeften, zeesterren en -egels) en gewervelden (vissen, eikapsels van haaien en roggen, zeezoogdieren) aan bod. De betekenissen van vaktermen worden in de tekst verklaard, eventueel met afbeeldingen erbij. Achterin een overzicht van websites en literatuur, een illustratieverantwoording, dankwoord, registers op Nederlandse en op wetenschappelijke soortnamen, en adressen van betrokken instanties. Een uitstekend naslagwerk, helaas veel in zwart-wit. Deze vijfde herziene druk bevat o.a. meer en beter determinatiemateriaal in woord en beeld. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789051070620 | 256 pagina's

Titel Zeeboek : determinatietabellen voor de flora en fauna van de Nederlandse kust
Instelling /Jeugdbondsuitgeverij
Secundaire auteur Reinier de Vries
Type materiaal Boek
Editie Vijfde, herziene druk;
Uitgave 's-Graveland : Stichting Jeugdbondsuitgeverij, 2019
Overige gegevens 256 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk: 1983 - Met index, literatuuropgave
ISBN 9789051070620
PPN 423349619
Rubriekscode 578.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kusten; Nederland; Flora; Determineren; Gidsen ; Kusten; Nederland; Fauna; Determineren; Gidsen ; Zeeflora
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Kusten