Stop met redelijk zijn
Boek

Stop met redelijk zijn het leven is geen debat ([2019])/ Eleanor Gordon-Smith, vertaald [uit het Engels] door Huub Stegeman

De auteur onderzoekt hoe mensen echt van gedachten veranderen, bij belangrijke beslissingen worden mensen gestuurd door mysterieuze processen, zes waargebeurde verhalen illustreren haar bevindingen.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe open-minded denk je dat jij zelf bent? Wanneer ben je voor het laatst van mening veranderd? Denk je dat jij enkel reageert op rationele feiten? Of dat we elkaar louter overtuigen met onze opvattingen? Dit zijn een paar van de vele vragen die de auteur zich stelt en die ze aan de hand van zes waargebeurde verhalen helder uiteenzet. Deze verhalen worden zo verrassend verteld dat de lezer zich genoodzaakt kan voelen om de eigen mening te herzien, bij te stellen of zelfs te laten varen. De geïnterviewde personen maken duidelijk welke feiten er eigenlijk toe deden en welke niet, welke emoties als "passend" werden ervaren en welke niet. Terwijl zij zich worstelend een weg baanden uit de chaos, naar een leven dat meer de moeite waard is. Het laat op soms onthutsende en aangrijpende wijze zien op welke verschillende manieren mensen hun weg naar de waarheid vinden, terwijl hun leven tot op de fundamenten aan het wankelen was gebracht. Auteur (AU) is filosofe en radiomaakster en verbonden aan de Princeton University. In tijden van fake news en polarisatie is het verhelderend om te lezen hoe genuanceerd simpele feiten in elkaar kunnen steken en ons dus op het verkeerde been kunnen zetten.

Specificaties

Nederlands | 9789025907433 | 190 pagina's

Titel Stop met redelijk zijn : het leven is geen debat
Auteur Eleanor Gordon-Smith
Secundaire auteur Huub Stegeman
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Ten Have, [2019]
Overige gegevens 190 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Stop being reasonable. - NewSouth, (c)2019
ISBN 9789025907433
PPN 423024337
Rubriekscode 130
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Argumentatietheorie
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Argumenteren