Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Vogels kijken
Boek

Vogels kijken de 101 beste tips : inclusief fotografietips, Nederlandse soortenlijst ([2020])/ Ger Meesters, redactie: Madeleine Gimpel

Tips voor beginnende vogelaars. Over onder andere uitrusting, basiskennis opbouwen en herkenning van soorten. Met foto's en afbeeldingen in kleur. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

101 tips voor de beginnende vogelaars. Het is leuk om op excursie te gaan en van elkaar te leren, maar de beginner moet zelf, met verrekijker en veldgids, basiskennis opbouwen. Met de tips kan de beginner zijn kennis vergroten. De eerste tip: begin in de buurt, aan de keukentafel. Met veel voorbeelden van hoe je bepaalde soorten uit elkaar kunt houden, de vogelnamen zijn consequent vet gedrukt. In verschillende hoofdstukken komen manieren om vogels te kijken (bv. tuin- of balkonlijst) aan bod, ook voor mensen met een lichamelijke beperking, met tips over kijkers, gidsen en kleding. Ook worden vogelordes en -families en veel voorkomende Nederlandse vogels uitgebreid beschreven. De enthousiaste auteur erkent dat determineren in het veld lastig kan zijn, maar hij beschrijft uitgebreid alle termen die nodig zijn om de 'vogeltopografie' (veren, zijbuik, stuit) met andere vogelaars te bespreken. Ook komen herkenningsapps, vogelvriendelijke tuin en cursussen langs. De slottip: deel kennis en enthousiasme met niet-vogelaars. Bevat kleurenfoto's en op de binnenzijde van het omslag afbeeldingen van vogels uit verschillende biotopen. Met Nederlandse soortenlijst, leeslijst, adressen van natuurorganisaties en vogelwerkgroepen, en een register. Klein lettertype. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021573595 | 157 pagina's

Titel Vogels kijken : de 101 beste tips : inclusief fotografietips, Nederlandse soortenlijst
Auteur Ger Meesters
Instelling /Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Vogels
Secundaire auteur Madeleine Gimpel
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos, [2020]
Overige gegevens 157 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Vogelbescherming Nederland - Met register
ISBN 9789021573595
PPN 423040499
Rubriekscode 598.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vogels; Nederland ; Vogelaars
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vogels