Niemand houdt van November
Boek

Niemand houdt van November ([2020])/ Antonia Michaelis, vertaald door Roger Vanbrabant

Nadat haar ouders zijn verdwenen, woont Amber van jongs af aan in tehuizen en pleeggezinnen. Nu ze 17 is loopt ze weg, vastbesloten om haar ouders te vinden. Helaas maken veel mannen tijdens haar zoektocht misbruik van haar. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op haar zesde verdwenen de ouders van Amber zomaar. Sindsdien woont ze in tehuizen en pleeggezinnen. Nu is ze 17 en vastbesloten haar ouders terug te vinden. Haar eerste aanknopingspunt is een café en via via komt ze haar vader steeds dichter op het spoor. Haar speurtocht heeft wel een hoge prijs: diverse mannen maken misbruik van haar. En een onbekende man stuurt haar dreigbrieven. Alleen kroegbaas Katja heeft het beste met haar voor. Als Amber uiteindelijk oog in oog met haar ouders staat, beseft ze dat de werkelijkheid een stuk minder rooskleurig is dan in haar dromen. In dit verhaal zijn werkelijkheid en verbeelding mooi verweven. Van diverse personages blijft lang onduidelijk of ze alleen in Ambers geest bestaan of echt zijn. Magie en verbeelding zijn haar manier om de harde en soms wrede werkelijkheid aan te kunnen. Ook de gedichten die ze schrijft, elk hoofdstuk opent met eentje, houden haar overeind. De auteur schreef al enkele young adult-boeken waaronder 'Nashville' (2019). Het dikke boek stelt eisen aan de lezer, maar biedt een ontroerend portret van kwetsbaarheid en overlevingskracht. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044836967 | 468 pagina's

Titel Niemand houdt van November
Auteur Antonia Michaelis
Secundaire auteur Roger Vanbrabant
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2020]
Overige gegevens 468 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Vertaling van: Niemand liebt November. - Hamburg: Verlag Friedrich Oetingenr GmbH, (c)2014
ISBN 9789044836967
PPN 426291611
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Pleeggezinnen ; Verdwijningen ; Seksueel misbruik ; Zoektochten ; Weglopen
Taal Nederlands