Verliefd
Boek

Verliefd ([2020])/ Hélène Delforge , Quentin Gréban, vertaling uit het Frans: Clavis Uitgeverij

Gedichten en korte verhaaljtjes waarin de liefde van alle kanten bekeken en bezongen wordt, van de prille vlinders in de buik tot en met een leven lang samen gelukkig zijn. Grote uitgave met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

In deze opvallend grote uitgave staan gedichten en kort proza waarin de liefde van alle kanten bekeken en bezongen wordt, van de prille vlinders in de buik tot en met een leven lang samen gelukkig zijn. Het gaat over aantrekkingskracht en genegenheid, over soms onbeantwoorde, maar meestal wederzijdse liefde en over frivoliteiten en eeuwige trouw. De teksten variëren in lengte, maar blijven beperkt tot telkens één pagina, met daarnaast een paginavullende kleurenillustratie. Soms staat onder de tekst ook nog een pentekening. De illustraties zijn fraai, maar onduidelijk is waarom ze in beeldtaal en mode een wereld uit het verleden (begin twintigste eeuw) tonen. Ook de beoogde doelgroep is wat onduidelijk. De teksten zijn duidelijk gericht op een (jong)volwassen publiek, de vorm, groot formaat prentenboek, past eerder bij een jongere doelgroep. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044837469

Titel Verliefd
Auteur Hélène Delforge
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Quentin Gréban
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2020]
Overige gegevens 65 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 35 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Tekst: Hélène Delforge ; illustraties: Quentin Gréban - Vertaling van: Amoureux. - Namen : Éditions Mijade, (c)2020
ISBN 9789044837469
PPN 424980703
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Liefde
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Liefde