Scary stories to tell in the dark
DVD

Scary stories to tell in the dark ([2020])/ directed by André Øvredal

Op de avond van Halloween vindt Stella in een verlaten landhuis een boek met angstaanjagende verhalen. Ze ontdekt dat het boek zichzelf schrijft en dat deze verhalen in haar omgeving tot leven komen. Kan ze het boek stoppen voordat ze zelf slachtoffer wordt? Vanaf ca. 16 jaar.

Recensie

Amerikaanse griezelfilm van de Noorse regisseur André Øvredal (The autopsy of Jane Doe; Troll hunter), gebaseerd op een serie kinderboeken van Alvin Schwartz, oorspronkelijk uitgegeven in 1981-1991. Het verhaal speelt in 1968 op de avond van Halloween in een stadje in Pennsylvania. Buitenbeentje Stella (Zoe Margaret Colletti) en twee vrienden proberen een grap uit te halen met een pestkop, maar worden door hem en zijn vrienden zelf in het nauw gebracht. Ze belanden in een verlaten landhuis waar ze een boek vinden dat geschreven is door een meisje met verschrikkelijke geheimen. Stella neemt het boek mee naar huis, maar dan blijkt dat het boek zichzelf schrijft en dat deze verhalen in haar omgeving tot leven komen. Kan ze het boek stoppen voordat ze zelf slachtoffer wordt? Floortje Smit (Volkskrant 7-8-'19) ziet 'een oninteressant plotje (...) Maar de verschillende griezels zijn zo weinig beangstigend dat de schrikeffecten die hun komst aankondigen ook steeds minder goed gaan werken.' Jeffrey M. Anderson (commonsensemedia.org): '(...) this hugely entertaining scary story has its own delightfully demonic vibe, with strong characters, striking atmosphere, and furious frights. (...) has the stuff to become a perennial re-watch when the frost is on the pumpkin.' Vanaf ca. 16 jaar.

Specificaties

Engels | 8713045250058

Titel Scary stories to tell in the dark
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur André Øvredal ; Zoe Margaret Colletti ; Michael Garza ; Alvin Schwartz
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : WW Entertainment, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 104 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in het Nederlands of Frans - Gebaseerd op de boeken van Alvin Schwartz - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Hivemind, (c)2019
ISBN 8713045250058
PPN 425783715
Genre griezelverhaal
Taal Engels