Misfit 2
DVD

Misfit 2 ([2020])/ regie Erwin van den Eshof

Julia wil samen met Nick meedoen aan een grote landelijke muziekwedstrijd. Maar dan stapt hij over naar een prestigieuze talentenschool en moet ze samenwerken met Sterre en de VIP-squad. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vervolg op de tienerkomedie 'Misfit'* (2017) met in de hoofdrol opnieuw zangeres en vlogger Djamila, die zeer populair is op YouTube als 'MeisjeDjamila'. Julia heeft jaren met haar ouders in de VS gewoond, maar begint nu aan haar tweede jaar op een Nederlandse school. Haar vriendje Nick (Niek Roozen) is singer-songwriter en ze dromen ervan samen een muzikale carrière te beginnen. Maar Nick stapt over naar een prestigieuze talentenschool en raakt daar bevriend met de talentvolle Babette (Tinne Oltmans). Noodgedwongen moet Julia samenwerken met haar rivale en pestkop Sterre (Jolijn Henneman) om een grote landelijke muziekwedstrijd te winnen. De recensenten geven 2 - 3 1/2 ster. Sabeth Snijders (NRC 1-10-'19) ziet vooral 'een stroom bekende vloggers, influencers, acteurs en wat productplacement' en 'sporadische geestige parodiemomenten'. Sanne van Houwelingen (sevendays.nl) concludeert: 'De meeste personages zijn behoorlijk over de top, maar irritant wordt het nooit. En doordat je de VIP-squad van een andere kant krijgt te zien is het geen kopie van het eerste deel. Door het tempo waarin humor- en dramascènes elkaar afwisselen, blijf je - ondanks de voorspelbaarheid - toch tot het einde geboeid zitten kijken.' De film heeft de status behaald van Gouden Film. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 4013549115056

Titel Misfit 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Erwin van den Eshof ; Djamila" ; Bente Fokkens
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Splendid film, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (81 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Djamila, Bente Fokkens, Niek Roozen, Donny Roelvink. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland : NewBe, (c)2019 - Bevat ook onder andere: Backstage met Djamila, Bente en Niek ; Sing the Song met Donny & Sem en Tinne & Djamila ; Quiz: wat weet jij nog van Misfit?
ISBN 4013549115056
PPN 424493217
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Muziek
Taal Nederlands