De club van lelijke kinderen
DVD

De club van lelijke kinderen ([2020])/ regie Jonathan Elbers

President Isimo wil zijn land mooi en schoon maken. Op een dag worden alle lelijke kinderen van Pauls school meegenomen voor een uitstapje. Daarmee begint voor Paul een spannend avontuur. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Actie-avonturenfilm van Jonathan Elbers (Fashion chicks) naar het boek* uit 1987 van Koos Meinderts. In de nabije toekomst is Nederland een dictatuur waar president Isimo de baas is. Isimo wil dat het hele land schoon en eenvormig is en besluit daarom alle lelijke kinderen op te sluiten. Onder het mom van een schoolreisje worden honderden kinderen naar een kamp gebracht. De 11-jarige Paul (Sem Hulsmann), een jongen met enorme flaporen, weet onderweg te ontsnappen en richt samen met een aantal andere kinderen 'De Club van Lelijke Kinderen' op. Intussen voeren ook volwassenen actie tegen de regering. De recensenten geven 3-4 sterren. Bor Beekman (Volkskrant 9-10-'19): '(...) niet alom sterk geacteerd of bijzonder vernuftig verteld, maar (...) houdt vaart en maakt fraai gebruik van vervallen industriële locaties.' Remke de Lange (Trouw 9-10-'19): '(...) Loyaliteit, discriminatie, burgerlijke ongehoorzaamheid en persoonlijke vrijheid zijn de grotere thema's in dit avontuur. Met lekker spannend gefilmde achtervolgingen door grauw urbane en industriële decors en met prima acteurs (Roeland Fernhout is leuk als de onheilspellend glimlachende president) ziet deze film er liefdevol gemaakt uit.' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8719325313376

Titel De club van lelijke kinderen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jonathan Elbers ; Sem Hulsmann ; Jeroen van Koningsbrugge ; Jelka van Houten ; Koos Meinderts
Type materiaal DVD
Uitgave [Alblasserdam] : Red Square Film, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (92 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Sem Hulsmann, Jeroen van Koningsbrugge, Jelka van Houten, Roeland Fernhout., - Nederlands gesproken - Gebaseerd op een boek van Koos Meinderts - Videoversie van de film: Nederland Umami Media, (c)2019
ISBN 8719325313376
PPN 424879670
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Discriminatie ; Dictatuur
Taal Nederlands