Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Die laatste zomer
Boek

Die laatste zomer (2015)/ Tatiana de Rosnay, vertaald [uit het Engels] door Iris van der Blom

Als een door zijn vrouw verlaten architect met twee lastige puberkinderen met zijn zuster de plaats aan de westkust van Frankrijk bezoekt waar zij in hun jeugd hun vakanties doorbrachten, komen veel herinneringen boven.

Aanwezigheid

Recensie

Antoine bevindt zich in een moeilijke periode in zijn leven. Hij is verlaten door zijn vrouw van wie hij nog steeds houdt, worstelt met twee lastige puberkinderen en heeft een baan als architect die hem weinig voldoening meer geeft. Dan bezoekt hij met zijn zuster de plaats waar zij in hun jeugd hun vakanties doorbrachten aan de westkust van Frankrijk. Er komen veel herinneringen boven die hem aanzetten tot een speurtocht naar de vroegtijdige dood van hun moeder. Hij ontmoet Angèle, die hem helpt over zijn problemen heen te komen en een nieuwe betekenis geeft aan de begrippen leven, dood en liefde. De dood speelt een belangrijke rol in deze roman, maar is nergens sinister of angstaanjagend. Het verhaal is wat traag en komt moeizaam op gang, maar boeit uiteindelijk wel. De karakters en de emoties worden goed beschreven. Bekroond met een Gouden Boek, een prijs voor boeken waarvan meer dan 250.000 exemplaren zijn verkocht.

Specificaties

Nederlands | 9789026332180 | 351 pagina's

Titel Die laatste zomer
Auteur Tatiana de Rosnay
Secundaire auteur Iris van der Blom
Type materiaal Boek
Editie Vierenveertigste druk;
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, 2015
Overige gegevens 351 pagina's - 20 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Amsterdam : Artemis, 2009 - Vertaling van: Boomerang. - Paris : Éditions Héloïse d'Ormesson, (c)2009
ISBN 9789026332180
PPN 391258133
Genre familieroman
Taal Nederlands