Het zwaard der voorzienigheid
Boek

Het zwaard der voorzienigheid ([2019])/ Andrzej Sapkowski, vertaling: Corry van Bree

Belevenissen van de hekser Geralt van Rivia, een huurmoordenaar die uitsluitend monsters en mythische wezens uit de weg ruimt.

Aanwezigheid

Recensie

Bundel verhalen rondom de hekser Geralt de Rivia, een bijzonder soort magiër, gespecialiseerd in het gevecht met monsters. Deze fantasyverhalen zijn bijzonder succesvol. Blijkbaar raakt schrijver Sapkowski (1948) met zijn mix van stoere fantasy en Russische sprookjes de juiste toon. De verhalen staan aanvankelijk los van elkaar, maar blijken toch verbonden via een paar rode draden. Zo komt telkens Geralts geliefde, de heks Yennefer, terug, die wel van hem houdt, maar niet met hem wil leven, blijft Geralt op zoek naar zoiets ongrijpbaars als 'voorzienigheid' en moet hij ondertussen gewoon doorwerken. Hij doodt een aantal monsters, legt contact met een sirene en een onderwatervolk en maakt kennis met een legendarische gouden draak. Originele fantasy waarin nu eens niet een soort superheld centraal staat, maar een cynische monsterverdelger die niet zo goed weet wat hij met zijn leven aan moet.

Specificaties

Nederlands | 9789024588251 | 373 pagina's

Titel Het zwaard der voorzienigheid
Auteur Andrzej Sapkowski
Secundaire auteur Corry van Bree
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2019]
Overige gegevens 373 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Pools - Vertaling van: Miecz przeznaczenia. - (c)1993 - Oorspronkelijke titel: Het zwaard van het lot. - Amsterdam : Mistral, 2010
ISBN 9789024588251
PPN 422920819
Genre science-fiction - verhalenbundel
Taal Nederlands

Relaties/Serie

The Witcher
Boek

The Witcher = (De Hekser) (2014-...)

vol. bk. 2
Uitgeleend
Andrzej Sapkowski