Two faces
Boek

Two faces zoektocht naar de ziel van het gezicht (november 2019)/ Ali Pirayesh plastisch chirurg, met medewerking van René van der Heijden ; eindredactie: Claudia Coenen

Overzicht van de esthetische, plastische chirurgie en behandelingen van het gezicht, gekoppeld aan de invloed daarvan op de persoonlijkheid.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over esthetische, plastische chirurgie van het gezicht. De auteurs zijn respectievelijk een plastisch chirurg en een schrijver/journalist. In dit boek trachten zij het gelaat en de persoonlijkheid van de mens aan elkaar te koppelen. Na een voorwoord van de uit Iran afkomstige plastische chirurg passeren de onderwerpen beschadigde gezichten, ideale gezichten, beroemde gezichten, maakbare gezichten, jongere gezichten, oudere gezichten en sprekende gezichten de revue. Tussen deze hoofdstukken zitten interviews waarin de persoonlijke ervaringen met hun gezicht van Sacha de Boer, presentatrice en fotografe, de zangeres Monique Klemann, de schilder Emilio Kruithof, schrijfster Fajah Lourens, actrice Annemarie Oster, Natalia Ponce de León, een Colombiaanse vrouw, die zwavelzuur in het gezicht kreeg gegooid door een gefrustreerde stalker en advocaat Gerard Spong aan de orde komen. Bovendien wordt in het boek aandacht gevraagd voor de kunsthuid glyaderm. Een boek waarin vooral de glamour van de bekende gezichten in de film en showbizz aan de orde komen. Tussendoor is er aandacht voor de plastische esthetische chirurgie en de fouten die er gemaakt worden. Het boek heeft eindnoten, maar de nummers ontbreken in de tekst. Met foto's in kleur en zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789082965223

Titel Two faces : zoektocht naar de ziel van het gezicht
Auteur Ali Pirayesh
Secundaire auteur René van der Heijden ; Claudia Coenen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Bilthoven : GMG World bv, november 2019
Overige gegevens - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789082965223
PPN 424483564
Rubriekscode 417.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gelaatkunde
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Gelaatkunde