Waar is mijn trui?
Boek

Waar is mijn trui? ([2019])/ Nicola Slater

Konijn Raf is zijn roze lievelingstrui kwijt. Hij vraagt naar zijn trui aan allerlei dieren: aan tien kleine katjes, zeven skiende puppy's en twee knorrige krokodillen. Maar als Raf eindelijk ontdekt wie zijn trui heeft ingepikt, is zijn boosheid ineens verdwenen. Hardkartonnen prentenboek met vrolijke kleurenillustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Raf, een grappig blauw konijn, is zijn lievelingstrui kwijt. Hij zoekt zijn roze trui in elke kamer van het huis en ook buitenshuis. Onderweg vraagt hij aan allerlei dieren of zij hem kunnen helpen. Raf wil nu echt eens weten wie zijn trui heeft ingepikt, maar als hij de dader eindelijk vindt, kan hij echt niet boos meer zijn. In dit leuke zoekboekje komen op elke pagina andere dieren voorbij, in teruglopende aantallen. Het verhaaltje vertrekt bij tien kleine katjes, gaat verder naar negen dansende lama's in hippy pyjama's, vijf badderende zeebeesten in het opblaasbadje buiten, enzovoort. Uitgevoerd in handzaam formaat met stevige hardkartonnen bladzijden en afgeronde hoeken. Elke illustratie is gespreid over twee pagina's en bevat een flapje met een verrassing of een doorkijkgaatje dat nieuwsgierigheid opwekt. Nicola Slater maakt opnieuw gebruik van felle en vrolijke kleuren. Per illustratie bevat dit boek zo'n twee à drie zinnetjes tekst om voor te lezen. De tekeningen bevatten daarnaast ook heel wat details die de aandacht van de kleinsten onder ons kunnen trekken. Een grappig, leerrijk telboekje voor de allerkleinsten. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045123837

Titel Waar is mijn trui?
Auteur Nicola Slater
Secundaire auteur Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : [Querido], [2019]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - In colofon: Copyright vertaling Bette Westera - Vertaling van: Where's my jumper?. - London : Simon & Schuster, 2019
ISBN 9789045123837
PPN 423069810
Thematrefwoord Tellen ; Kleding ; Zoektochten ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands