Reptielen
Boek

Reptielen ([2019])/ Sarah Ridley, vertaling [uit het Engels]: Paul van den Belt ; eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Slangen, hagedissen en krokodillen: het zijn allemaal reptielen. Waaraan herken je een reptiel? Lees wat de kenmerken zijn, met veel grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Reptielen maken deel uit van de gewervelde dierensoorten. Slangen, hagedissen, krokodillen en schildpadden behoren allemaal tot de reptielenfamilie. In dit boek leert de lezer over wat ze eten, hoe ze hun zintuigen gebruiken, hoe hun jongen eruit zien en wat hun uiterlijke kenmerken zijn. Iedere pagina bevat een of twee duidelijke, heldere kleurenfoto's ter illustratie van de tekst. De foto's staan op een achtergrond van telkens een andere heldere kleur. De tekst is simpel en groot afgedrukt, en geschikt voor kinderen vanaf groep 4 waarin de overgang plaatsvindt van het aanvankelijk naar het voortgezet technisch lezen. Doordat er maar weinig tekst staat, is de informatie wat summier. Bevat een inhoudsopgave, woordenlijst en een 'meer weten'-sectie met extra bronnen. Maakt deel uit van de serie 'Soort bij soort : ...in het dierenrijk'*. Voor de vele dierenliefhebbers vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789463415057 | 24 pagina's

Titel Reptielen
Auteur Sarah Ridley
Instelling /TekstBalk Redactiebureau, Sint-Oedenrode
Secundaire auteur Paul van den Belt ; Ria Balk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Reptiles have scaly skin. - Wayland, Hodder and Stoughton Limited, (c)2018. - (In de animal kingdom)
ISBN 9789463415057
PPN 423150731
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Reptielen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Reptielen

Relaties/Serie

Soort bij soort
Boek

Soort bij soort ... in het dierenrijk (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Sarah Ridley