Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Kruimeltje en de strijd om de goudmijn
Boek

Kruimeltje en de strijd om de goudmijn ([2020])/ Christine Linneweever, naar een idee van Rick Engelkes en het script van Tijs van Marle

Kruimeltje woont nu met zijn rijke ouders in een mooie villa, maar hij mist de drukte van de grote stad en het straatleven. Op een dag besluit hij weg te lopen, met zijn trouwe hond Moor. Al snel komt hij in gevaarlijke avonturen terecht, samen met Anna die hem gevolgd is. Verhaal gebaseerd op de speelfilm. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vlak voor Kerstmis 1999 kwam de film 'Kruimeltje' uit naar het gelijknamige boek van Chr. Van Abkoude waarin een verwaarloosd Rotterdams straatschoffie uiteindelijk zijn vader én zijn moeder hervindt. De film was een gigantisch succes, vandaar dat er nu een vervolg is: 'Kruimeltje en de strijd om de goudmijn'*. Het verhaal in deze uitgave is gebaseerd op het filmscript. Kruimeltje woont nu met zijn welgestelde ouders in een villa ergens buiten, maar mist de spanning van de straat en dat zorgt steeds voor veel gedoe. Kruimeltje loopt weg van huis en het nichtje van de huishoudster volgt hem. Samen beleven ze een hele reeks bloedstollende avonturen: ze worden ontvoerd, Anna wordt verkocht aan een weeshuis, de schurken eisen geld voor Kruimeltje want anders... Het verhaal heeft weinig lijn, lijkt vooral baat te hebben bij zoveel mogelijk avonturen, zonder enige samenhang. Ook alle karakters missen diepgang. Voorzien van twee katernen met kleurenfoto's uit de film die niet chronologisch zijn geplaatst. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020622508 | 159 pagina's

Titel Kruimeltje en de strijd om de goudmijn
Auteur Christine Linneweever
Secundaire auteur Rick Engelkes ; Tijs van Marle
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave Alkmaar : Kluitman, [2020]
Overige gegevens 159 pagina's, 16 ongenummerde pagina's foto's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Filmeditie - ISBN niet in boek, afkomstig van barcode
ISBN 9789020622508
PPN 424339749
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Weglopen ; Ontvoeringen ; Kattenkwaad ; Stadsleven
Taal Nederlands