Een ontgoocheling [Makkelijk lezen]
Boek

Een ontgoocheling [Makkelijk lezen] ([2019])/ Willem Elsschot, naverteld in eenvoudig Nederlands door Astrid Elbers ; redactie: Ilona Plichart

Een vader met grote verwachtingen voor zijn zoon raakt zelf uitgerangeerd als voorzitter van een kaartclub terwijl zijn zoon op school mislukt. Verhaal in makkelijke woorden en korte zinnen.

Recensie

Ouders dromen vaak groots over de toekomst van hun kinderen. Wat in hun eigen leven moeilijk is, willen ze anders voor hun kinderen. Zo ook bij de vader van Karel De Keizer. De vader van Karel maakt sigaren en is voorzitter van de kaartclub. Maar als de club het kampioenschap verliest, kan hij geen voorzitter meer zijn. Hij is boos op Dubois, de nieuwe voorzitter. Toch koopt hij kolen bij Dubois. Als hij dat niet doet, wordt roken in de club misschien verboden en dan kan hij zijn sigaren niet meer kwijt. De zoon van De Keizer heeft een groot hoofd. Daarom denkt zijn vader dat hij erg slim is. Aan zijn vrienden vertelt hij dat zijn zoon advocaat zal worden. Het leren wil echter niet goed lukken en Karel gaat in een drukkerij werken. Daar wordt Karel uitgelachen. Karel laat het begaan. Hij weet niet goed wat hij daartegen kan doen. Aangrijpend kort verhaal van Willem Elsschot dat is bewerkt in eenvoudige taal. Met het keurmerk Makkelijk Lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789086964727 | 49 pagina's

Titel Een ontgoocheling [Makkelijk lezen]
Auteur Willem Elsschot
Secundaire auteur Astrid Elbers ; Ilona Plichart
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2019] - [Brussel] : Lezen voor iedereen
Overige gegevens 49 pagina's - 21 cm
Annotatie Bewerking van de oorspronkelijke uitgave: Antwerpen : Lectura, 1920
ISBN 9789086964727
PPN 422460893
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Vlaamse reuzen
Boek

Vlaamse reuzen (2008-...)

vol.
Uitgeleend