Das en het grote avontuur
Boek

Das en het grote avontuur ([2019])/ Suzanne Chiew, Caroline Pedler, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

In de herfst vinden Das en zijn vrienden drie zwaluwen in het bos. Ze willen naar het zuiden, maar een van hen is gewond. De zwaluwen mogen in het huis van Das blijven tot het lente wordt. Das bedenkt een slimme oplossing om de gewonde zwaluw te helpen. Prentenboek met sfeervolle illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Das woont in een knus huisje in het bos, waar ook zijn vrienden Egeltje, Konijn, Mol en Muis wonen. Het is herfst als Egeltje en Konijn drie zwaluwen vinden, die hun groep zijn kwijtgeraakt. De zwaluwen willen naar het zuiden, omdat het winter wordt, maar een van hen is gewond. Das kan hem helpen. De zwaluwen blijven tot de lente in het huis van Das, want dan komt de groep terug. Ze willen met de groep verder vliegen, maar als de groep arriveert kan de zwaluw die gewond was nog maar een klein stukje vliegen. Gelukkig is Das slim en bedenkt hij een oplossing. Samen met Egeltje en Konijn bouwt hij een vliegmachine, waarmee ze de zwaluwen naar de groep kunnen brengen. De terugweg is spannend en als Das veilig thuis is, mist hij zijn nieuwe vrienden. Dan is het weer herfst en de vogeltjes komen terug, om Das te vertellen wat ze hebben beleefd. Ze spreken af om dat elke herfst te doen. Groot aantrekkelijk prentenboek, met kleurrijke, sfeervolle prenten over hele of dubbele pagina's. Over de vriendelijke, behulpzame Das en zijn vrienden verschenen eerder 'Als je een vriendje nodig hebt' en 'Das en de luchtballon'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048317721

Titel Das en het grote avontuur
Auteur Suzanne Chiew
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Caroline Pedler ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Badger and the great adventure. - London : Little Tiger Press Ltd., 2019
ISBN 9789048317721
PPN 422738964
Genre dierenleven
Thematrefwoord Vogeltrek ; seizoenen ; Hulpvaardigheid ; Uitvindingen
Taal Nederlands