Dat is niet mijn zeemeermin ...
Boek

Dat is niet mijn zeemeermin ... ([2019])/ tekst: Fiona Watt, illustraties: Rachel Wells ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Een muisje is op zoek naar een zeemeermin. Maar van de ene is haar kroon te hobbelig, van een volgende de staart te geschubd en van een andere de ketting te zacht. Waar is toch zijn zeemeermin? Vierkant hardkartonnen prentenboek met clichématige kleurenillustraties en voelelementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant hardkartonnen prentenboekje met afgeronde hoeken, met op alle vijf spreads een andere zeemeermin met een voelelement. Een muisje, op het omslag afgebeeld met een duikbril en snorkel, gaat op zoek naar 'zijn' zeemeermin. In elke illustratie is een voelelement verwerkt: een glanzende kroon met nopjes, een roze schubbenstaart, eem ribbelige haarspeld, stervormige zachte ketting vol glitters en op de laatste een glanzende spiegel met als commentaar 'Dat is mijn zeemeermin. Haar spiegel is zo glimmend'. Op het omslag een donkergekleurde zeemeermin met veel glitterelementen en zachte, aaibare zwarte haren. De tekeningen zijn vrolijk gekleurd maar clichématig. Een speciale glittereditie van een 'Is dit mijn zeemeermin?' (2006), ter gelegenheid van de 20e verjaardag van deze uitgeverij. Op elke bladzij een regel tekst, waarin het voelelement wat bevreemdend (en erg ingewikkeld voor de jonge doelgroep) wordt benoemd: een kroon die 'te hobbelig' is, een staart 'te geschubd' en een haarspeld 'te ruw'. Ook zal de sprookjes/fantasiefiguur 'zeemeermin' voor zulke jonge kinderen nog weinig bekend zijn. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474969987

Titel Dat is niet mijn zeemeermin ...
Uniforme titel Usborne voelboekjes
Auteur Fiona Watt
Secundaire auteur Rachel Wells ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2019]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Usborne voelboekjes - Vertaling van: That's not my mermaid ... - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2019. - (Usborne touchy-feely books). - Oorspronkelijke uitgave: (c)2005 - Oorspronkelijke titel: Is dat mijn zeemeermin? / vertaling van Marjan Faddegon-Doets. - (c)2006. - (Zo voelt dat!)
ISBN 9781474969987
PPN 423982346
Genre sprookjes
Thematrefwoord Zeemeerminnen ; Voelboeken
Taal Nederlands