Tekenen voor vrede
Boek

Tekenen voor vrede 100 manieren om de wereld mooier te maken ([2019])/ teksten en samenstelling Jan Durk Tuinier, redactie Lies Schippers

Hoewel er in de wereld altijd wel ergens oorlog wordt gevoerd, willen veel mensen gewoon vrede. Twaalf kunstenaars hebben thema's als moed, angst, vluchten en democratie verbeeld in paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Er is niet alleen veel oorlog in de wereld, er is ook gewoon veel vrede. Vrede maken zit namelijk in onze genen, het is menseigen. Aan de hand van deze gedachte gingen twaalf kunstenaars aan de slag. Zij hebben op eigen wijze 22 thema's die samenhangen met het begrip vrede verbeeld, te weten: democratie, moed, angst, geweldloos, veilig, vluchten, enz. Dit boek bevat de afbeeldingen van de resultaten, steeds over anderhalve pagina. Daarbij staan goed bijpassende teksten, ter informatie en om over na te denken. Het keurig verzorgde boek is niet een op zichzelf staande uitgave, het maakt deel uit van een project van Stichting Vredeseducatie. Op www.tekenenvoorvrede.nl zijn inspirerende ideeën en werkvormen opgenomen. Deze uitgave is vooral geslaagd als onderdeel van het grotere project, geschikt voor docenten en andere opvoeders. De opgenomen illustraties zijn heel verschillend qua stijl, ze zijn niet allemaal even sterk. Toch zitten er een paar erg goede kunstenaars en illustratoren tussen. Zij zorgen er voor dat dit een mooi boek is om doorheen te bladeren. Vanaf ca. 12 t/m 18 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491740749 | 59 pagina's

Titel Tekenen voor vrede : 100 manieren om de wereld mooier te maken
Instelling /Stichting Vredeseducatie, Utrecht
Secundaire auteur Jan Durk Tuinier ; Lies Schippers
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Levendig Uitgever, [2019]
Overige gegevens 59 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Project van de Stichting Vredeseducatie en Levendig Uitgever
ISBN 9789491740749
PPN 423112236
Rubriekscode 433.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vredesopvoeding ; Vredesonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Vredesopvoeding