Gekke goden van de Olympus
Boek

Gekke goden van de Olympus ([2020])/ David Slavin, illustraties Adam J.B. Lane ; vertaald [uit het Engels] door Manon Sikkel

Kakdonis (ik-persoon) lijkt totaal niet op zijn knappe, slimme, sterke broer Adonis. Helaas worden ook op zijn nieuwe school de coole goden gescheiden van de gekke figuren zoals hijzelf. Als Adonis klassenvertegenwoordiger wil worden, gaat Kakdonis de strijd met hem aan. Met veel grappige stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kakdonis is de zoon van de Griekse god Zeus en de Noorse godin Freya. In tegenstelling tot zijn tweelingbroer Adonis is Kakdonis bepaald niet knap of slim of sterk. Hij heeft zijn hele leven in de schaduw van Adonis geleefd en hoopt dat daar op zijn nieuwe middelbare school verandering in gaat komen. Maar op de nieuwe school worden de gekke figuren nog steeds gescheiden van de coole goden. Wanneer Adonis zich laat verkiezen tot klassenvertegenwoordiger, besluit Kakdonis de strijd met zijn broer aan te gaan. Het verhaal zit boordevol grappen, van scheten tot aan kinderstreken. Kakdonis en zijn vrienden, met namen als Ieniemieniemus, Gassus, Bacterius en Insomnia, zijn vreemde personages, die de spot met zichzelf drijven en de waarde van vriendschap kennen. De tekst, fijn vertaald door Manon Sikkel, wordt aangevuld door humoristische tekeningen in zwart-wit. Soms zijn deze in stripvorm weergegeven met tekstballonnen. In de niet erg serieuze sfeer en de lollige beschrijving van het schoolleven zit de belangrijke boodschap verstopt dat iedereen zichzelf zou mogen zijn. De antiheld Kakdonis ontpopt zich tot een inspiratie voor andere leerlingen. Eerste deel van een serie, voor liefhebbers van humoristische graphic novels als 'Het leven van een loser'. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024587179 | 222 pagina's

Titel Gekke goden van de Olympus
Auteur David Slavin
Secundaire auteur Adam J.B. Lane ; Manon Sikkel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2020]
Overige gegevens 222 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Rugnummer: 1 - Vertaling van: Odd gods. - New York : HaperCollins, 2019
ISBN 9789024587179
PPN 424422360
Genre historische roman - humoristische roman
Thematrefwoord Griekse Oudheid ; Schoolleven ; Broers ; Wedstrijden
Taal Nederlands