Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Nederland onder het systeemplafond
Boek

Nederland onder het systeemplafond ([2020])/ Marcel van Roosmalen en Jan Dirk van der Burg

Verslagen in woord en beeld van samenkomsten in Nederland op allerlei gebied: voorlichtings-, inspraak- en zakelijke vergaderingen zowel als openingen, recepties en bijeenkomsten van clubs en verenigingen.

Aanwezigheid

Recensie

Een columnist (NRC) en de Fotograaf des Vaderlands doen verslag van zeventig bijgewoonde vergaderingen, trainingen, cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten uit de pre-coronatijd. De bijeenkomsten zijn uiteenlopend van aard, maar hebben gemeen dat de deelnemers geen professionele vergadertijgers zijn: men wordt voorgelicht, meningen worden gevraagd of gevormd. De rapportage bestaat uit een beschrijving van het interieur van de vergaderplek, de deelnemers en de leiding, en (commentaarloos!) een weergave van wat er gezegd wordt: compleet met oubolligheden, 'popiejopie-gedrag' en bekentenissen. Kortom, de sfeer. Menigeen zal zich afvragen wat het nut is van dit boek. Maar leg het naast vakliteratuur over efficiënt vergaderen, inspreken en bijeenkomsten en je ziet interessante verschillen, valkuilen en de de praktijk: dit is wel een realistische weergave van de dynamiek. Professionele voorlichters en cursusgevers kunnen hier wat mee; het boek laat zien waar een bijeenkomst in ontaarden kan. Interessant studiemateriaal voor auteurs over vergaderkunde en sociologen. Met talrijke kleurenfoto's.

Specificaties

Nederlands | 9789045041353 | 381 pagina's

Titel Nederland onder het systeemplafond
Auteur Marcel van Roosmalen
Secundaire auteur Jan Dirk van der Burg
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2020]
Overige gegevens 381 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Deze uitgave kwam tot stand met medewerking met Van Grunsven Creative Management. - Tekst Marcel van Roosmalen, foto's Jan Dirk van der Burg - Eerder verschenen in nrc.next en De Correspondent
ISBN 9789045041353
PPN 424318083
Rubriekscode 305.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Groepsgedrag; Opstellen ; Groepsgedrag; Nederlanders; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Groepsgedrag