De kunst van de eenvoud
Boek

De kunst van de eenvoud (maart 2020)/ Dominique Loreau, vertaling [uit het Frans]:: Lisa Artois ; eindredactie: Remco Houtman-Janssen

Als eenvoud een kunst is, dan is Dominique Loreau een meester. Dominique Loreau heeft jarenlang in Japan gewoond en is geinspireerd door de oosterse filosofie. Ze ontdekte de schoonheid van een goed geleefd leven door de kunst van eenvoud. Haar levensstijl berust op het principe van 'minder is meer' en doordringt alle gebieden van het bestaan, van het materiele tot het spirituele. Ze legde haar filosofie vast in dit baanbrekende boek dat een enorme bestseller was in haar geboorteland Frankrijk en nu voor het eerst in het Nederlands beschikbaar is. Vereenvoudig uw huis, maak uw garderobe leeg, verlaat dwangmatige aankopen, eet zuiniger maar beter, zorg voor uw lichaam en geest. Van de kunst om je goed te voelen in je huis tot de kunst om je goed te voelen in je lichaam. Dit boeiende boek zal je leven transformeren en je meenemen op een krachtige reis naar geluk. Je zult je energieker, zelfverzekerder en vrijer voelen. Je zult de essentie ontdekken van echt leven en hoe je een meer geconcentreerd leven kunt leiden. Een vol plezier, duidelijkheid en tevredenheid. Bron: uitgeversinformatieGids voor het minimaliseren van bezittingen om vrijer te kunnen leven.

Aanwezigheid

Recensie

Als leerkracht Frans aan een boeddhistische universiteit in Japan kreeg de auteur de kans om zich helemaal onder te dompelen in de oude Japanse zen levensfilosofie. Ze ontdekte dat de waarden van deze filosofie nog altijd worden toegepast op het dagelijkse leven in Japan en dit inspireerde haar tot het schrijven van onder andere dit boek. In drie delen onderzoekt ze daar haar ideaal om te leven in eenvoud. Het behandelt de levensstijl van het minimalisme op het gebied van lichaam, geest en ook de omgeving. Volgens de auteur hebben we te veel, verspillen we te veel en zijn we gewend aan overdaad op allerlei gebieden. Terwijl als je met minder leeft, je veel minder nodig hebt en je jezelf daardoor veel vrijer en lichter kunt voelen. Met dit boek kun je je huis aanpakken in de minimalistische stijl, maar ook je eetpatroon, je uiterlijk en zelfs je gedachtegangen, waarbij bescheidenheid het vertrekpunt is en het doel; een aangenamer en compacter leven. Bevat veel adviezen en wijze quotes zodat de lezer geïnspireerd raakt om eenvoudig leven te omarmen. Auteur wordt ook wel de Franse Marie Kondo genoemd, omdat ook zij het minimalisme aanhangt en adviezen geeft om zowel materieel als spiritueel te minimaliseren.

Specificaties

Nederlands | 9789463931311 | 238 pagina's

Titel De kunst van de eenvoud
Auteur Dominique Loreau
Secundaire auteur Lisa Artois ; Remco Houtman-Janssen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Gent : Borgerhoff & Lamberigts, maart 2020
Overige gegevens 238 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: L'art de la simplicité. - Parijs : Éditions Robert Laffont, (c)2009
ISBN 9789463931311
PPN 426429974
Rubriekscode 415.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leefstijlen; Minimalisme
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Leefstijlen