Reis naar de maan
Boek

Reis naar de maan ([2020])/ John Hare

Als een schoolklas met een ruimteschip de maan bezoekt, begint een van de kinderen meteen druk te tekenen. Maar dan is opeens het ruimteschip al weer vertrokken! Nu is het kind helemaal alleen op de maan. Of toch niet? Tekstloos prentenboek met fantasierijke kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stel je eens voor: je gaat met je klas op uitstapje naar de maan. Je kijkt er rond, je tekent de aarde en... je klas vergeet jou mee te nemen op de terugreis! Wat zou jij dan doen? Gelukkig heeft de hoofdpersoon een tekenblok en kleurkrijtjes mee. Misschien kan hij daarmee op de grijze maan zelfs nieuwe vrienden maken? In dit grappige en verrassend beeldverhaal zonder woorden gebeurt het! Het einde is erg verrassend en geeft ruimte om de eigen verbeelding volledig te laten gaan. De prachtige illustraties zijn vaak (dubbele) paginavullend, maar soms ook geplaatst in een kader. Hoewel het omslag vrij kleurrijk is, zijn de prenten binnenin sober qua kleur, vanwege het grijze maanoppervlak en de zwarte sterrenhemel in elke tekening. Naast de ruimtepakken en het ruimteschip zorgen vooral de kleurkrijtjes van de hoofdpersoon voor de opvallende kleurelementen. Alleen op het omslag zijn gezichten te zien, verder dragen alle figuren gedurende het hele verhaal een helm. Deze uitgave verrast tot in detail, bied ruimte aan de eigen fantasie en is geschikt voor kleuters. Zeer bruikbaar op school (laat de leerlingen hun eigen verhaal erbij maken!), maar ook voor thuis. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401465830

Titel Reis naar de maan
Auteur John Hare
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 41 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 × 26 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Field trip to the moon. - New York : Holiday House Publishing , Inc., (c)2019
ISBN 9789401465830
PPN 42528252X
Genre science-fiction
Thematrefwoord Maan ; Tekenen ; Buitenaardse wezens ; Reizen ; Tekstloze prentenboeken
Taal Nederlands