Rust
Boek

Rust 25 manieren om de drukte in je gezin te verzachten ([2020])/ Nele De Ganseman, met illustraties van Erika Verhoeven

Hoe zorg je voor een prettige thuissituatie zonder veel stress, zodat je kinderen rust en zelfvertrouwen geeft. Met zes uitgangspunten en 25 praktische oefeneningen om samen met je kind te doen. Met tekeningen in rustige tinten. Voor opvoeders met kinderen van ca. 5 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In veel jonge gezinnen heerst een druk leefpatroon: het werk, de kinderen die naar school of kinderdagblijf moeten, na thuiskomst samen eten en nog veel meer. Voor veel kinderen betekent dit stress: ze kunnen druk en lastig worden of juist teruggetrokken. Maar omgaan met stress is te leren. Opvoeden is niet alleen een leerproces voor het kind maar ook voor ouders. Daarom dit boek met tips en oefeningen die thuis kunnen worden gedaan. Gestart wordt met een toelichting op zes uitgangspunten zoals: omgaan met tegenslag, herkennen van talent, het samen zoeken naar omlossingen en afspraken maken om de thuissituatie prettig te houden en meer. Ieder punt wordt verduidelijkt met praktijkvoorbeelden, cursief gedrukt in een afwijkende kleur en tekeningen die kunnen worden gedownload. Hierna vijfentwintig praktische oefeningen om samen met je kind te doen: verhaaltjes om voor te lezen voor het slapen gaan en daar samen over te praten, knutselen, tekenen en activiteiten als ademhalingsoefeningen en meer. Met tekeningen in rustige tinten. De auteur is orthopaedagoge met een eigen praktijk gericht op ouders en kinderen. Ze doceert ook aan de Brusselse Odisee hogeschool. Gericht op ouders/opvoeders van kinderen van ca. 5 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401465373 | 127 pagina's

Titel Rust : 25 manieren om de drukte in je gezin te verzachten
Auteur Nele De Ganseman
Secundaire auteur Erika Verhoeven
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2020]
Overige gegevens 127 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401465373
PPN 42575782X
Rubriekscode 416.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Stress; Kinderen; Opvoeding
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Stress