Greta en de reuzen
Boek

Greta en de reuzen ([2020])/ Zoë Tucker, Zoe Persico, Nederlandse vertaling [uit het Engels] Sandra C. Hessels

Alle bosdieren zijn ongerust, want de reuzen hakken bomen om en maken het bos kapot. Waar moeten zij nu wonen? Gelukkig heef Greta een idee. Prentenboek met kleurrijke illustraties met het verhaal van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Greta woont in een bos. Op een ochtend komen de bosdieren haar om hulp vragen. De reuzen maken alles kapot, vertelt de zilverbruine wolf. Zij hakken de bomen om en bouwen steeds grotere huizen, dorpen en steden. Niemand houdt ze tegen. Nu is er bijna geen bos meer over en kunnen wij nergens meer naartoe. Greta wil de dieren graag helpen en heeft een idee. Het verhaal is gebaseerd op de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg die strijdt voor de bescherming van het klimaat. De boodschap is krachtig, duidelijk en kindvriendelijk verweven in het sprookjesachtige verhaal: natuur is van levensbelang voor alles wat leeft en je mag opkomen voor je eigen mening. De paginagrote illustraties in warme, heldere kleuren en een zachte lijnvoering wekken een vriendelijke sfeer. De reuzen hebben geen duidelijke gezichtsuitdrukking, in tegenstelling tot Greta en haar helpers. De tekst is prettig (voor)leesbaar en loopt soepel. Het boek sluit af met het verhaal van Greta Thunberg, tips om haar te helpen de natuur te beschermen en verwijzingen naar websites. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463962117

Titel Greta en de reuzen
Auteur Zoe Tucker
Secundaire auteur Zoe Persico ; Sandra C. Hessels
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Horizon, [2020]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Tekst: Zoë Tucker, illustraties: Zoe Persico - Vertaling van: Greta and the giants. - London : Frances Lincoln Children's Books, 2019
ISBN 9789463962117
PPN 42494099X
Thematrefwoord Klimaatveranderingen ; Natuur ; Reuzen ; Thunberg, Greta
Taal Nederlands