Dag & tijd
Boek

Dag & tijd ([2018])/ auteurs: Martijn Baalman, Vita Olijhoek en Carola van der Voort, fotografie: Lucy Coenen, Marloes de Haan en Vita Olijhoek

Lesboek bedoeld voor taalcoaches om hen te ondersteunen anderstalige beginnende sprekers van het Nederlands van niveau 0 naar A1 te brengen, met oefeningen aan de hand van foto's en luisterfragmenten.

Recensie

Deel van een vijftiendelige serie 'modules', bedoeld om de spreekvaardigheid van anderstalige migranten gestructureerd te ontwikkelen van niveau 0 tot A1(+). Elke module is gewijd aan één bepaald thema, ontleend aan het dagelijks leven. Deze module gaat over 'dag en tijd': hoe laat is het, hoe ziet jouw weekindeling er uit, wanneer ben je jarig en wat zeg je als je te laat komt? In het boek worden oefeningen en opdrachten aangeboden. De tekst kenmerkt zich door eenvoudig Nederlands, gericht op beginnelingen: korte zinnen, eenvoudige woorden. Ook is er een overzicht van standaardwoorden en -zinnetjes. Met kleine kleurenfoto's; vignetten bij de oefeningen wijzen de cursist de weg door de tekst. Bedoeld voor gebruik door groepen van twee tot drie personen onder leiding van een begeleider; grotere groepen zijn eveneens mogelijk. Het boekje bevat achterin een handleiding voor de begeleider, didactische aanwijzingen voor de afzonderlijke oefeningen en suggesties voor extra materiaal en oefeningen. Op de website van de uitgever zijn bijbehorende audiobestanden te beluisteren of te downloaden.

Specificaties

Nederlands | 9789460774751 | 44 pagina's

Titel Dag & tijd
Uniforme titel Dag en tijd
Auteur Martijn Baalman
Secundaire auteur Vita Olijhoek ; Carola van der Voort ; Lucy Coenen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Van Dale, [2018]
Overige gegevens 44 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Utrecht : NCB, (c)2013. - (SpreekTaal ; module 13)
ISBN 9789460774751
PPN 416952313
Rubriekscode Nederlands 838.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse taal; Buitenlanders; Spreekvaardigheid
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal