De beste jaren van juffrouw Brodie
Boek

De beste jaren van juffrouw Brodie ([2019])/ Muriel Spark, met een inleiding door Jet Steinz ; vertaald door W.A.C. Whitlau

Met milde humor beschreven schoolervaringen van zes meisjes, de uitverkoren leerlingen van een ongewone lerares, die hen op onconventionele wijze lesgeeft en hen naast de gewone schoolkennis vooral cultuur en levenswijsheid bijbrengt.

Aanwezigheid

Recensie

Licht autobiografische roman uit 1961 van Muriel Spark (1918-2006) over een volledig van zichzelf overtuigde lerares, die op een conventionele meisjesschool in Edinburgh in de jaren dertig van de vorige eeuw een groep zeer verschillende meisjes om zich heen verzamelt en op geheel onconventionele wijze lesgeeft om ze op het leven voor te bereiden. Met afstandelijke humor en ironie worden de ontwikkeling van de meisjes, hun reacties op de lessen, hun fantasieën en verdere loopbaan verweven met het ongewone liefdesleven van 'Miss Brodie'. Het boek staat op de lijsten van de honderd beste en honderd meest invloedrijke Engelstalige boeken van de afgelopen eeuw. De vertaling is vaak inventief, hier en daar incorrect. Er is een korte inleiding, maar een paar verklarende noten zouden nuttiger geweest zijn voor de Nederlandse lezer van nu. Mooi uitgevoerd, gebonden.

Specificaties

Nederlands | 9789493081284 | 173 pagina's

Titel De beste jaren van juffrouw Brodie
Auteur Muriel Spark
Secundaire auteur Jet Steinz ; W.A.C. Whitlau
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Orlando, [2019]
Overige gegevens 173 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: The prime of Miss Jean Brodie. - London : Macmillan, 1961
ISBN 9789493081284
PPN 42270086X
Taal Nederlands