Het meesterwerk
Boek

Het meesterwerk ([2019])/ Geir Tangen

Een voormalig gevierd journalist ontvangt een e-mail waarin een moord wordt aangekondigd en als hij deze doorstuurt naar de politie, begint een kat-en-muisspel tussen de moordenaar en de politie.

Aanwezigheid

Recensie

Tot 2010 was Viljar Ravn Gudmudsson een gevierd journalist van de lokale krant van de Noorse stad Haugesund. Een onoplettendheid bij zijn werk bleek grote consequenties te hebben en sindsdien is zijn leven vastgelopen. In de herfst van 2014 ontvangt hij een e-mail met daarin een aankondiging van een moord. Hij stuurt die door aan inspecteur Lotte Skeivoll. Het is het begin van een kat-en-muisspel tussen de moordenaar, die volgens een script werkt, en Skeivoll. Zij wordt gehinderd door problemen met haar verslaafde zus en door de machtsstrijd met een toegevoegde inspecteur, die het onderzoek naar zich toe wil trekken. Daardoor is zij niet in staat de moordenaar tegen te houden en volgt de ene moord op de andere. Door flashbacks wordt duidelijk wat het probleem van Gudmudsson is. Door passages waarin de moordenaar zijn plannen uiteenzet, leert de lezer zijn rationele waanzin kennen. De uiteindelijke ontmaskering van de dader komt niet als een volkomen verrassing, maar het verhaal blijft tot het eind toe spannend. De auteur is een bekende recensent van thrillers; dit is zijn debuut. De auteur verwijst geregeld naar andere Scandinavische thrillerauteurs, hetgeen voor fans van dit genre een leuke bijkomstigheid is.

Specificaties

Nederlands | 9789044359138 | 397 pagina's

Titel Het meesterwerk
Auteur Geir Tangen
Secundaire auteur Hanneke Wijte
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : The House of Books, [2019]
Overige gegevens 397 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling uit het Noors: Hanneke Wijte - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: (c)2018 - Vertaling van: Maestro. - Oslo : Gyldendal Norsk Forlag, 2016
ISBN 9789044359138
PPN 423639412
Genre thriller
Taal Nederlands