Duik in het diepe
Boek

Duik in het diepe (oktober 2019)/ geschreven door: Nick Eliopulos, geïllustreerd door: Luke Flowers ; vertaling [uit het Engels]: Jurjen Tiersma

Ash en haar vrienden Morgan, Harper, Po en Jodi vinden in een Minecraft-game een schatkaart. Hiermee belanden ze in een mysterieuze onderwaterwereld. Dat sluit mooi aan bij hun schoolproject over koraal. Maar al gauw dreigt gevaar van alle kanten, zowel onder water als boven water! Met veel tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het derde deel uit de Minecraft-serie 'Avonturen op Woodsword'*, vinden de vijf vrienden een schatkaart in de game. Daarmee belanden ze als Minecraft-spelers in een onderwateravontuur dat aansluit bij hun nieuwe natuurkunde-project waarin gekeken wordt onder welke omstandigheden koraal het beste groeit. Maar er dreigt gevaar: onder water worden ze aangevallen door zombies en andere rare wezens. Boven water is er ook gevaar omdat er koraal wordt gestolen en dan is er nog steeds het raadsel van de verdwenen zesde VR-bril. Voor Minecraft-fans een spannend avontuur, waarbij wel kennis van de voorgaande delen wenselijk is. Er is weliswaar een proloog en de hoofdrolspelers worden in beide stijlen voorgesteld, maar dit neemt niet alle vragen weg. Er is veel dialoog (soms 'speljargon') en de gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Er wordt gebruikgemaakt van verschillende lettertypes en -groottes die, net als de zwart-witillustraties, de Minecraft-sfeer versterken. In de tekst staan enkele tekstuele slordigheden en een onvertaald woord. Geschikt voor Minecraft-fans vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030504740 | 139 pagina's

Titel Duik in het diepe
Auteur Nick Eliopulos
Secundaire auteur Luke Flowers ; Jurjen Tiersma
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : MEIS & MAAS, oktober 2019
Overige gegevens 139 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
ISBN 9789030504740
PPN 421640316
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Minecraft (computerprogramma) ; Virtual Reality ; Duiken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Minecraft
Boek

Minecraft avonturen op Woodsword (2019-...)

vol. 3
Uitgeleend
Nick Eliopulos