Buffalo Bill & de kleine zeemeermin
Boek

Buffalo Bill & de kleine zeemeermin ([2019])/ geschreven en verteld door Philip Maes, illustraties en grafische vormgeving door Eric Bouwens

Zeemeermin Steffi, bijnaam Stix, redt cowboy Buffalo Bill, bijnaam Bizon Kid, van de verdrinkingsdood. Ze is meteen verliefd. Maar hoe kan ze paard rijden zonder benen? Met QR-code voor de hoorspelversie. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'De sprookjeshuwelijken' worden twee 'sprookjes' gecombineerd tot één huwelijk van de twee verhalen. In dit geval gaat het om het sprookje over de kleine zeemeermin en het verhaal van de Amerikaanse figuur Buffalo Bill. Steffi is de naam van de kleine zeemeermin (haar bijnaam is Stix, zoals in vissticks) en de jonge cowboy Bill heeft de bijnaam Bizon Kid (naar het bekende lijmmerk). Stix ontmoet Bill als zij van haar vader de mensen mag bekijken. Bill wordt dan gered door Stix als hij in de zee is terechtgekomen doordat eerst zijn paard Proud hem afwerpt vanwege haar angst voor water en hij daarna door een galopperende bizon wordt afgeworpen. Verder ontwikkelt het sprookje zich zoals ieder liefdesverhaal en komt alles goed. Het verhaal (in Belgisch Nederlands) is ook te beluisteren op een smartphone door de QR-code te gebruiken of via de website; het is dan meer een hoorspel met geluiden en muziek. Maes schreef al verschillende hoorspelen, onder meer over kabouter Korsakov, en sprak dit keer zelf de tekst in. Het verhaal is ingedeeld in zeven korte, getitelde hoofdstukken en geïllustreerd met kleurrijke en humoristische tekeningen van maximaal een halve pagina. Vrij kleine druk. Zowel om te lezen als om te luisteren geschikt voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002269769 | 54 pagina's

Titel Buffalo Bill & de kleine zeemeermin
Uniforme titel Buffalo Bill en de kleine zeemeermin
Auteur Philip Maes
Secundaire auteur Eric Bouwens
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds Infodok, [2019]
Overige gegevens 54 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Luisterboek. - Ook te beluisteren via de QR-code in het boek
ISBN 9789002269769
PPN 424669390
Genre sprookjes - humoristische roman
Thematrefwoord Zeemeerminnen ; Verliefdheid ; Cowboys ; Angsten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Sprookjeshuwelijken
Boek

De Sprookjeshuwelijken (2019-...)

vol. 1
Uitgeleend
Philip Maes