De verschrikkelijke Meneer Gom en de krachtkristallen
Boek

De verschrikkelijke Meneer Gom en de krachtkristallen ([2019])/ Andy Stanton, met illustraties van Mattias De Leeuw ; vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Polly (9) krijgt dankzij graafwerkzaamheden van Woefhond John twee kristallen in bezit. Met deze kristallen kan het stadje Lamme Griemel platgebrand worden. Meneer Gom aast op deze kristallen en daardoor komt Polly in groot gevaar. Met veel zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Polly (9) krijgt dankzij graafwerkzaamheden van John, de Nummer Eén Woefhond in de Woefhondhitparade, twee kristallen in bezit. Die krachtkristallen (slechterikstenen) leiden naar een windmolen waar een vloek is uitgesproken om het stadje Lamme Griemel plat te branden. Polly wordt achtervolgd door de ouwe schurk meneer Gom en zijn vaste handlanger Willem Wilhelmus de Derde die de stenen graag in bezit krijgen om de vloek werkelijkheid te laten worden. Oud Omaatje, Vrijdag en het peperkoekmannetje Alex Tolman helpen Polly om dit drama te voorkomen. Tot zo ver de logica. Absurdisme viert hoogtij in dit alle kanten opspringende verhaal. Vierde los te lezen deel* over de verschrikkelijke Meneer Gom in een nieuwe vertaling van Edward van de Vendel; eerder verschenen als 'Meneer Gum en de superkrachtkristallen'**. Met veel zwierige zwart-witillustraties die het doldwaze verhaal goed weergeven en een prettige aanvulling vormen. Ruime bladspiegel. Gezien het specifieke taalgebruik van sommige personages, 'Dan heppie pech, ouwe stoorzender, want da's percies waar wij ze naartoe zalle neme', is het ook als voorleesverhaal uitermate geschikt. Ongebreidelde humor in de hoogste versnelling. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401463102 | 164 pagina's

Titel De verschrikkelijke Meneer Gom en de krachtkristallen
Auteur Andy Stanton
Secundaire auteur Mattias De Leeuw ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2019]
Overige gegevens 164 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Rug vermeldt: 4 - Vertaling van: Mr Gum and the power crystals. - London : Egmont, (c)2008 - Eerder verschenen onder de titel: Meneer Gum en de superkrachtkristallen. - Hoorn : Hoogland & Van Klaveren, (c)2012. - (Verhalen uit Braaxsel-Binnen ; b. 4)
ISBN 9789401463102
PPN 424416441
Thematrefwoord Magie ; Honden
Taal Nederlands