Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Alles is kunst
Boek

Alles is kunst (2019)/ Susie Brooks, vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens ; redactie: Catherine Brereton en Polly Goodman ; projectfotografie: Peter Clayman

Teken paarden als Degas, maak een stripverhaal zoals Lichtenstein of vertel een verhaal in je werk zoals Jan Steen. Kijk hoe zij en vele andere kunstenaars dit deden en ga zelf ook tekenen, knippen en plakken. Stapsgewijze uitleg met tekeningen van knutsels rond vier onderwerpen: mensen, dieren, plaatsen en verhalen. Met grote afbeeldingen van alle kunstwerken en flappen. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Alles wat je ziet, kan een kunstwerk worden! Overal in huis is knutselmateriaal voor kunst te vinden, zoals sponzen, lappen, rietjes, bubbeltjesplastic en touw. Inspiratie nodig? In dit prachtige én handige boek staan 48 beroemde kunstwerken uit de hele wereld, steeds op een dubbele pagina, het kunstwerk is haarscherp afgebeeld op anderhalve bladzijde. Daarnaast, aan de rechterzijde, is een uitvouwbare flap (van een halve bladzijde) met daaronder een bijpassende knutselsuggestie, die puntsgewijs wordt uitgelegd. Bij elk kunstwerk wordt kort verteld wie het gemaakt heeft en wanneer, wat je ziet en wat de bijzonderheden zijn. Het taalgebruik is hier en daar wat lastig door lange zinnen en moeilijke woorden. Neus door het boek, kies je favoriete kunstwerk en lees de informatie. Open dan de flap en bekijk de knutselsuggestie. Namaken kan, maar je kunt ook je eigen fantasie volgen. De kunstwerken zijn verdeeld over vier thema's: mensen, dieren, plaatsen en verhalen. Per onderdeel is er een checklist met knutselbenodigdheden. Achterin een woordenlijst van kunstbegrippen (heldere uitleg), uitgebreid register en de fotoverantwoording. Interessant, informatief en kleurrijk boek voor zowel de beginnende als de wat gevorderde knutselkunstenaar die aan de slag wil. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047711032 | 121 pagina's

Titel Alles is kunst
Auteur Susie Brooks
Secundaire auteur Jesse Goossens ; Catherine Brereton ; Peter Clayman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2019
Overige gegevens 121 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Get into art. - London : Kingfisher, (c)2018
ISBN 9789047711032
PPN 422956511
Rubriekscode 741
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schilderen ; Handenarbeid ; Beeldende kunst
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Schilderen