Stunts in de film
Boek

Stunts in de film ([2019])/ Sara Green, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Ellen Hoppenbrouwers

In actiefilms komen vaak stunts voor. Lees hoe ze dat allemaal doen in oude en nieuwe films. Met veel actiefoto's uit films in kleur. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Theater en film FILMTECHNIEK GREE

Recensie

Als filmkijker wil je graag weten hoe een film gemaakt wordt en in het bijzonder hoe de stunts tot stand komen. In deze nieuwe informatieve serie - verschenen onder de serienaam 'Achter de schermen' - wordt dat uitgelegd. De eerste twee hoofdstukjes gaan over de stunts zelf (balanceren op vrachtauto's) en stunts op de set door speciaal daarvoor ingehuurde stuntmensen. Daarna volgt een chronologisch overzicht van filmstunts: van de hilarische valpartij in oude films (Buster Keaton, 1928) naar de stunts in moderne films en die in de toekomst. De seriedelen van deze uitgeverij kennen een vaste indeling: een aantal hoofdstukken met beknopte informatie, heldere en duidelijke kleurenfoto's als illustratiemateriaal, omkaderde weetjes, een woordenlijst, een register en enkele boeken en websites over het onderwerp. Het uiterlijk van dit deeltje is aantrekkelijk met veel actiefoto's uit films, gebruik van de steunkleur oranje en een overzichtelijke lay-out. De huidige reeks omvat zes boeken waaronder 'Cameratechniek in de film' en ' Kostuums en rekwisieten in de film'*. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415507 | 32 pagina's

Titel Stunts in de film
Auteur Sara Green
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Ellen Hoppenbrouwers
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Stunts. - Bellwether Media Inc, (c)2019. - (Movie magic)
ISBN 9789463415507
PPN 423150952
Rubriekscode 798.75
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Filmtrucage ; Stunts; Films
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Filmtechniek

Relaties/Serie

Achter de schermen
Boek

Achter de schermen (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Sara Green