Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De urban moestuin
Boek

De urban moestuin groenten verbouwen in één groentebed van maand tot maand ([2020])/ Huw Richards, redactie Nederlandse editie: Vitataal ; vertaling [uit het Engels]: Titia van Schaik

Richtlijnen in woord en beeld voor de biologische teelt van negentien verschillende soorten groenten in één moestuinbak, die vooraf meestal in bakken op de vensterbank uit zaad opgekweekt worden.

Aanwezigheid

Recensie

Verzorgde uitgave van een onbekende Engelse auteur die op een vlotte manier uiteenzet hoe je schijnbaar gedurende een heel jaar negentien verschillende soorten groenten in fasen kunt telen met één buitenteeltbak van 3 bij 1,2 m. Ervóór worden de benodigde planten meestal in bakken op de vensterbank uit zaad opgekweekt. De ervaren tuinier geeft eerst wat algemene informatie over het maken van een moestuin- en compostbak, de aanschaf van gereedschap, zaden en zaailingen en de weersinvloeden, gevolgd door een beknopte jaarplanner. Daarna wordt per maand gedetailleerd beschreven welke werkzaamheden nodig zijn. Het boek bevat ook vier teeltplannen voor specifieke omstandigheden en extra informatie over een paar andere groenten. Onkruid, ziekten en plagen worden milieuvriendelijk bestreden, maar de uitleg is erg summier. De toelichting bij de vele stap-voor-stap-foto's van goede kwaliteit is heel duidelijk. Het alfabetische onderwerps- en plantenregister is handig. Een aanvulling op het aanbod titels over biologisch tuinieren, omdat volgens de methode in dit boek slechts één moestuinbak nodig is voor de teelt van een groot assortiment groenten. Inspirerend voor echte beginners die op kleine schaal groente willen telen.

Specificaties

Nederlands | 9789462502420 | 224 pagina's

Titel De urban moestuin : groenten verbouwen in één groentebed van maand tot maand
Auteur Huw Richards
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Titia van Schaik
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte Groen, [2020]
Overige gegevens 224 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Veg in one bed. - Dorling Kindersley Limited, (c)2019
ISBN 9789462502420
PPN 423452592
Rubriekscode 637.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Groenteteelt ; Moestuinen
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Moestuinen