Netjes op tijd
Boek

Netjes op tijd ([2020])/ Pang Shuo & Mister Biro, vertaling uit het Engels [naar het oorspronkelijke Chinees]: Clavis UItgeverij

Alle dieren zijn blij met het treintje in hun bos. De trein is altijd blinkend schoon en keurig op tijd. Maar ineens is het steeds vaker een rommel in de trein. Niemand ruimt meer op. Het treintje wordt zo verdrietig, dat hij niet meer kan rijden. Prentenboek met gedetailleerde tekeningen in rustige kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat zijn de dieren blij met de kleine trein die door het bos rijdt! Zo kunnen ze makkelijk bij elkaar op bezoek en hoeven ze niet steeds te lopen. Ze doen hun best om de trein schoon te houden, maar op een dag gaat het mis als een aantal dieren zich niet aan de regels houdt. Ze zitten met hun voeten op de bank, laten hun rommel vallen en maken de trein vies en kapot. De trein heeft er op die manier geen lol meer in: hij is verdrietig en komt niet meer op tijd op de stations aan. In de nare koude winter houdt hij er zelfs helemaal mee op en dat maakt de dieren ook verdrietig. Zal de trein ooit nog terugkomen? Prentenboek dat wijst op het belang van goed zorgen voor dingen waar je, of een ander, om geeft. De paginagrote wat hoekige gedetailleerde illustraties in vergrijsde pasteltinten (inclusief omslag en schutbladen) tonen het bos, de trein en de vermenselijkte dieren: ze werken, dragen kleding en lezen de krant. De zwarte goed leesbare tekst is steeds in een lichter deel van de pagina's geplaatst. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044838572

Titel Netjes op tijd
Auteur Pang" Shuo
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur (Mister) Biro"
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2020]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Pang Shuo, illustraties Mister Biro
ISBN 9789044838572
PPN 426437691
Thematrefwoord Treinen ; Tijd ; Gedrag
Taal Nederlands