De grote wil en andere schrijflesverhalen
Boek

De grote wil en andere schrijflesverhalen (2020)/ Nicolien Mizee

Bundel met ultrakorte, anekdotische verhalen van een schrijfdocente over de schrijflessen die ze geeft en wat daar zoal plaatsvindt.

Aanwezigheid

Recensie

Maar liefst 43 ultrakorte verhalen - handpalmverhalen - bevat deze bundel van schrijfster en schrijfdocente Nicolien Mizee. Stuk voor stuk met humor geschreven en zeer lezenswaardig. Er is goed naar Carmiggelts 'Kronkels' gekeken en de bundel leest door de soepele stijl en staccato zinnen gemakkelijk weg. Maar niet als je niets met schrijfeducatie hebt, want dan hoop je al snel toch echt wat anders te lezen. Variatie is binnen deze themabundel een kwetsbaar punt. Het resultaat is luchtige vakantielectuur voor op het strand of in de trein en mocht je zelf willen schrijven dan lees je nog een paar waardevolle tips in de verhalen ook. Kortom, leuk, vaardig geschreven, pretentieloos en voor schrijfdocenten uiterst herkenbaar. Nicolien heeft jaren les gegeven aan de Schrijversvakschool en de Volksuniversiteit en dat is in positieve zin te merken.

Specificaties

Nederlands | 9789038808581 | 103 pagina's

Titel De grote wil en andere schrijflesverhalen
Uniforme titel De grote wil
Auteur Nicolien Mizee
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar, 2020
Overige gegevens 103 pagina's - 21 cm
Annotatie Rugtitel: De grote wil - Herziene en uitgebreide versie van: Schrijfles. - Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar, 2009
ISBN 9789038808581
PPN 424533596
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Schrijven
Taal Nederlands