Het kleine eiland
Boek

Het kleine eiland ([2020])/ tekst van Smriti Prasadam-Halls, met illustraties van Robert Starling ; Nederlandse tekst [uit het Engels] van Monique Berndes

Alle dieren zorgen voor elkaar en voor de boerderij. Maar op een dag denken de ganzen dat ze alleen beter af zijn. Ze verlaten de boerderij en vernietigen de brug tussen het eiland en de boerderij. Is dat echt een goed idee? Prentenboek met kleurrijke, grappige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bijna vierkant prentenboek met een mooi verhaal over dieren die samen een boerderij runnen en voor elkaar zorgen. Het leven is leuk en goed, ook al zijn de dieren het niet altijd met elkaar eens. Maar op een dag beginnen de problemen. De ganzen, die met de eenden op een weelderig eiland wonen, beginnen te mopperen op de andere dieren. De ganzen denken dat ze het heel goed zonder de andere dieren kunnen stellen, en besluiten om de rest van de boerderij te verlaten. Ondanks de twijfel van de eenden, die een minderheid vormen op het eiland, vernietigen de ganzen de brug tussen het eiland en de boerderij (het lijkt wel een Brexit-verhaal!). Zo moeten ze verder zonder hulp van alle andere dieren. En natuurlijk gaat dat niet. Aan het eind wordt de brug dan ook enthousiast door iedereen herbouwd. Prachtige humoristische fabel in prettig voor te lezen tekst; de expressieve grote en kleine waterverfillustraties voegen veel extra's toe aan de tekst door de vele grappige details. De moraal van het verhaal, het belang van saamhorigheid, komt uitstekend tot zijn recht in woord en beeld. Op de lichtblauwe schutbladen een getekende plattegrond van het eiland en de omgeving met de brug. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051167634

Titel Het kleine eiland
Auteur Smriti Prasadam-Halls
Secundaire auteur Robert Starling ; Monique Berndes
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2020]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: The little island. - London : Andersen Press Ltd, (c)2019
ISBN 9789051167634
PPN 423217712
Thematrefwoord Boerderijen ; Dieren ; Delen ; Vrijheid ; Samenwerking
Taal Nederlands