Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
De energie die we verbruiken
Boek

De energie die we verbruiken ([2020])/ Georgia Amson-Bradshaw, vertaling [uit het Engels]: Irene Venditti ; eindredactie en bewerking: Jaap Verschoor

Ontdek meer over de relatie tussen energieverbruik en klimaatverandering, luchtvervuiling en verspilling van grondstoffen. Verzin zelf oplosssingen voor gestelde problemen en doe de testjes. Met veel foto's en illustraties in kleur. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Interessante, actuele uitgave in de serie 'Eco bewust'*. In dit deel wordt op interactieve, genuanceerde wijze aandacht besteed aan de energie die we verbruiken. Daarbij wordt expliciet gekeken naar de relatie energieverbruik - klimaatverandering, energieverbruik - luchtvervuiling, energieverbruik - verspilling van grondstoffen. De informatie wordt kernachtig en op heldere wijze verstrekt, waarbij veel foto's en illustraties in kleur (evenals grafieken en tabellen) voor nog meer begrip en inzicht zorgen. Boeiend is hoe er wordt ingespeeld op het opraken van fossiele brandstoffen en de opdracht voor de mensheid om hier alternatieven voor te zoeken, maar ook hoe kinderen worden geactiveerd om oplossingen te bedenken door mooie vragen en opdrachten als: bouw stapsgewijs een mini-windturbine, maak zelf biogas, of bouw een mini-auto op zonne-energie. Een boek vol feiten, oplossingswegen en duurzame toekomstverkenningen. Bevat een verklarende woordenlijst, tips voor boeken en websites en een register. Voor thuis en op school. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415309 | 48 pagina's

Titel De energie die we verbruiken
Auteur Georgia Amson-Bradshaw
Secundaire auteur Irene Venditti ; Jaap Verschoor
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2020]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The energy we use. - Wayland, Hodder and Stoughton Limited, (c)2018. - (Eco steam)
ISBN 9789463415309
PPN 424550504
Rubriekscode 644
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Energieverbruik ; Energievoorziening; Toekomst
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Energieverbruik

Relaties/Serie

Eco bewust
Boek

Eco bewust (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Georgia Amson-Bradshaw