Het grote kabouterboek
Boek

Het grote kabouterboek feiten, fabels, gekke weetjes ([2020])/ bedacht en getekend door Maciej Szymanowicz, vertaling [uit het Pools] & vormgeving Nederlandse vertaling: Baeckens

Er zijn bos-, huis- en sprookjeskabouters, maar ook kosmobouters. Kabouters houden Olympische Kabouterspelen, hebben een Ministerie van Verloren Voorwerpen en ze kunnen mensen een hele vrolijke ziekte geven: de kabouteritis. Groot prentenboek opgezet als kabouterencyclopedie met gedetailleerde kleurenillustraties en veel grappige gekke 'weetjes'. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

We kennen ze allemaal: kabouters. Deze kleine mythologische wezentjes blijven ons fascineren. In dit prentenboek, je zou het ook een kabouterencyclopedie kunnen noemen, komen wij van alles te weten over het kabouterleven. Na een speels vormgegeven inhoudsopgave vernemen we dat kabouters zijn ingedeeld in drie soorten: bos-, huis- en sprookjeskabouters. Aan deze soorten zijn midden in het boek diverse pagina's gewijd. Verder kriskras informatie over o.a. voertuigen voor kabouters, een kaboutersportrubriek met de Olympische kabouterspelen, de door professor Kopernikkel ontdekte kosmobouters, kabouterziektes, waarbij ook het menselijk lichaam aangetast kan worden door kabouteritis, en kabouters in de kunst. Drukke en bontgekleurde pagina's waarop van alles gebeurt en te zien is. Het tekstuele gedeelte is beperkt en de taal is niet altijd eenvoudig. Er komen diverse moeilijke termen voorbij, bv. optische stralen detecteren. Zowel in woord als in beeld ontbreekt de humor en zelfspot van de maker niet. Groot formaat (ruim A4) uitgave voor liefhebbers en bewonderaars van deze sympathieke wezentjes. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059247468 | 26 pagina's

Titel Het grote kabouterboek : feiten, fabels, gekke weetjes
Auteur Maciej Szymanowicz
Instelling /Baeckens Books, Mechelen
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Baeckens, [2020]
Overige gegevens 26 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Vertaling van: Krasnoludki: fakty, mity, glupoty. - Warschau : Wydawnictwo Nasza Ksiegarnia, 2018
ISBN 9789059247468
PPN 425780775
Genre sprookjes
Thematrefwoord kabouters
Taal Nederlands