Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.
Rosa Parks
Boek

Rosa Parks ([2020])/ tekst van Lisbeth Kaiser, met illustraties van Marta Antelo ; Nederlandse tekst [uit het Engels naar het oorspronkelijke Spaans] van Antje Schoehuys-Blaak

Toen Rosa klein was mochten zwarte kinderen niet met de schoolbus meerijden. Als ze volwassen is, besluit ze te strijden voor gelijke rechten voor zwarte mensen. Prentenboek over het leven en werk van de Amerikaanse burgerrechtenactiviste Rosa Parks. Met illustraties in gedekte kleuren. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rosa Parks (1913-2005) was een belangrijke burgerrechtenactiviste in de Verenigde Staten. Ze werd wereldberoemd doordat ze op haar tweeënveertigste werd gearresteerd nadat ze haar zitplaats in de bus weigerde af te staan aan een witte passagier. Ze bracht daarmee een groot protest van de Afro-Amerikaanse bevolking op gang. Ook na deze gebeurtenis is Parks zich blijven inzetten in de strijd tegen ongelijkheid. Dit levensverhaal wordt verteld in dit mooie prentenboek waardoor zelfs de jongste kinderen meer kunnen leren over het leven van deze bijzondere en belangrijke vrouw. Het is onderdeel van de populaire serie 'Van klein tot groots' waarbij in elk boek één belangrijke vrouw uit de wereldgeschiedenis centraal staat. Eerder verschenen al boeken over Coco Chanel, Anne Frank en Marie Curie*. De boeken hebben steeds verschillende makers en voor dit boek waren dat Marta Antelo en Lisbeth Kaiser. Zij vertellen op een mooie manier, met heldere zinnen en mooie prenten, het levensverhaal van Rosa Parks. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051167832

Titel Rosa Parks
Auteur Lisbeth Kaiser
Secundaire auteur Marta Antelo ; Antje Schoehuys-Blaak
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2020]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Rosa Parks. - Barcelona : Alba Editiorial, (c)2017. - (Little people, big dreams). - Rosa Parks. - Barcelona : Alba Editorial, (c)2017. - (Pequeña & grande)
ISBN 9789051167832
PPN 424472538
Rubriekscode Verenigde Staten 945.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Parks, Rosa
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Parks

Relaties/Serie

Van klein tot groots
Boek

Van klein tot groots (2018-...)

vol.
Uitgeleend