Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het eiland van de paarden
Boek

Het eiland van de paarden ([2020])/ Helena Dahlgren, vertaling [uit het Zweeds] en bewerking: Gertrud Jetten

Lisa (15) is bang voor paarden sinds haar moeder is verongelukt. Dan verhuist ze met haar vader naar Jarvik en ontmoet ze Starshine. Met dit bijzondere sneeuwwitte paard met blauwe manen krijgt ze een diepe band. Samen met Starshine en drie nieuwe vriendinnen raakt ze betrokken bij een eeuwenoude strijd. Verhaal gebaseerd op de game Start Stable. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lisa (15) verhuist met haar vader naar Jorvik, het eiland van de paarden. Ooit was Lisa dol op paarden, maar sinds de dood van haar moeder als gevolg van een ongeluk met paarden, boezemen de dieren haar angst in. Dat verandert als ze op een manege Starshine ziet, een sneeuwwit paard met lange, blauwe manen. Ze raakt bevriend met drie andere meisjes die ook van paarden houden. Ongewild raken de vriendinnen betrokken bij een eeuwenoude strijd tussen goed en kwaad, licht en donker. De trilogie 'Soul Riders', waarvan dit het eerste deel is, sluit aan bij de populaire online game 'Star Stable', waarin spelers digitale paarden verzorgen en opdrachten uitvoeren. In de serie wordt het genre paardenboek gecombineerd met dat van fantasy, boordevol mysterieuze gebeurtenissen. De Soul Riders zijn vier uitverkoren meisjes die een speciale band hebben met hun paard en daardoor over geheime krachten beschikken. Eenvoudig taalgebruik; korte, overzichtelijke alinea's. Aantrekkelijk omslag in blauwe, roze en paarse tinten. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020624069 | 210 pagina's

Titel Het eiland van de paarden
Uniforme titel Star Stable
Auteur Helena Dahlgren
Secundaire auteur Gertrud Jetten
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2020]
Overige gegevens 210 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Star Stable - Vertaling van: Jorvik kallar. - Stockholm : Bonnier Carlsen, 2018. - (Ödesryttarna)
ISBN 9789020624069
PPN 424339617
Genre paarden/pony's - sprookjes
Thematrefwoord paarden ; Verhuizen ; Eenoudergezin ; Magie ; Computerspelen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Soul Riders
Boek

Soul Riders (2020-...)

vol. 1
Uitgeleend
Helena Dahlgren