Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De dubbele helix
Boek

De dubbele helix (februari 2020)/ Trudi Trueit, Nederlandse vertaling [uit het Engels]: H.C. Kaspersma ; illustraties: Scott Plumbe ; redactie: Renske Lamers, Maaike van Riel, Jolanda Rijsdam

Cruz (12) gaat, samen met zijn vrienden van de Explorer Academy, op zoek naar de ontbrekende stukjes van de puzzel die zijn moeder heeft achtergelaten. Maar er dreigt gevaar als Nebula hem wil stoppen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Derde deel in de reeks 'Explorer Academy', na 'De veer van de valk'*, over de zoektocht naar de raadselachtige puzzel die de moeder van Cruz, medisch wetenschappelijk onderzoeker, voor haar zoon heeft achtergelaten. Het lukt Cruz Coronado om samen met zijn vrienden het derde deel van de puzzel op te lossen, maar hij weet dat Nebula (zie ook eerdere delen) de uitkomst van de puzzel in handen wil krijgen en er alles aan doet om Cruz uit te schakelen. Vlak voor zijn 13e verjaardag wordt Cruz in een grafput geduwd. Zal deel vier, 'De Sterrenduinen', verdere tipjes van de sluier oplichten? In dit spannende verhaal kom je als lezer in een futuristische parallelwereld terecht: de explorers studeren aan de Academy, doen onderzoek en zijn met alle mogelijke technische en digitale middelen op zoek naar ontstaan en evolutie van wereld, mens, plant, dier en voorwerpen. Samen met het magazine National Geographic uitgegeven, achterin staat 'de waarheid achter dit verhaal'. Geïllustreerd met kleurentekeningen, soms gecombineerd met een foto. Volle bladspiegel. Een pittige serie qua inhoud en taalbegrip voor kinderen die absoluut moeten houden van archeologische speurtochten gecombineerd met spanning en holografische elementen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490764951 | 231 pagina's

Titel De dubbele helix
Auteur Trudi Trueit
Secundaire auteur H.C. Kaspersma ; Scott Plumbe ; Renske Lamers
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave ['s-Hertogenbosch] : Blink Media, februari 2020 - [Amsterdam] : Hearst Netherlands B.V.
Overige gegevens 231 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: National Geographic - Vertaling van: The double helix. - New York : Under the Stars, 2019. - (Explorer Academy)
ISBN 9789490764951
PPN 42341044X
Genre avonturenroman - schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Expedities ; Zoektochten ; Wetenschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Explorer Academy
Boek

Explorer Academy (2019-...)

vol. bk. 3
Uitgeleend
Trudi Trueit