Hallo-o-o daarboven!
Boek

Hallo-o-o daarboven! ([2019])/ Matthew Farina, geillustreerd door Doug Salati ; vertaald uit het Engels door Naomi Tieman

Vos moet in de klas iets vertellen over een verzameling. Maar die heeft hij niet! De vader van Vos neemt hem mee naar het bos, want daar vind je altijd iets. Als Vos verdwaalt en een grote boom een prachtig blad laat vallen, weet hij ineens wat hij wil laten zien. Groot vierkant prentenboek met liefdevolle tekeningen in rustige kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vos en zijn klasgenootjes krijgen een schoolopdracht. De volgende dag moeten ze een verzameling meebrengen en daar over vertellen in de klas. Maar Vos heeft helemaal geen verzameling. Vader neemt Vos mee naar het bos, want daar is altijd van alles te vinden. In een hevige regenbui raakt Vos zijn vader kwijt. Bange Vos verdwaalt, maar raakt zijn angst kwijt als hij geboeid wordt door prachtig gekleurde bladeren die van de bomen vallen. Geen enkel blad is hetzelfde. Vader vindt hem terug, en de rest van de dag is Vos bezig om verschillende bladeren te verzamelen. Hij neemt ze mee naar school en toont ze trots aan zijn klasgenoten. Aan het eind van het verhaal neemt Vos al zijn klasgenoten mee het bos in. De mooie, fijn getekende expressieve potloodillustraties, ingekleurd met rustige natuurtinten, beslaan meestal een dubbele pagina. De enkele regels voorleestekst is geplaatst op egaal gekleurde delen van de pagina. Op de achterste schutbladen zijn verschillende bladeren met de naam van de boom afgebeeld. Prachtig uitgevoerd, groot en bijna vierkant prentenboek over ontdekkingen in en liefde voor de natuur. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492995360

Titel Hallo-o-o daarboven!
Auteur Matthew Farina
Secundaire auteur Doug Salati ; Naomi Tieman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Samsara, [2019]
Overige gegevens 44 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Lawrence in the Fall. - New York : Disney*Hyperion, (c)2019
ISBN 9789492995360
PPN 422941689
Thematrefwoord Natuur ; Verzamelingen ; Delen ; Schoolleven
Taal Nederlands