Het gouden blad
Boek

Het gouden blad (2019)/ Kirsten Hall, Matthew Forsythe, vertaling [uit het Engels]: Jeanette Kramp

Als het lente wordt, zien de dieren in het bos een prachtig gouden blad. Alle dieren willen het hebben en pakken het van elkaar af, tot het helemaal versnipperd is. Het wordt zomer, herfst en winter. Wat zal er in de lente gebeuren? Prentenboek met sfeervolle illustraties in natuurlijke kleuren en gouden details. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Na de winter komt het bos tot leven. De dieren worden verrast door de komst van een gouden blad en elk dier wil het dolgraag hebben. Het gaat over van dier op dier, totdat het in duizend stukjes op de grond ligt. Verdrietig aanschouwen de dieren dit. Als de volgende lente weer een gouden blad verschijnt, is het de vraag wat de dieren er mee gaan doen. Slechts weinig tekst onderaan elke pagina leidt je naar de spreadvullende volgeschilderde prenten in natuurtinten, passend bij elk seizoen. Soms alleen een opsomming van vele soorten groen of geel met originele benamingen, zoals avocadogroen of grote-ronde-maangeel. Dit prentenboek is een ode aan kleuren, maar vooral aan goud. Op sommige pagina's prachtig in beeld gebracht met een echt gouden blad en op de laatste spread de climax. Naast het titelblad staat informatie over de eeuwenoude kunst van het vergulden. De boodschap die in het verhaal zit, wordt niet uitgesproken, zodat het ruimte laat aan kinderen om dit zelf te bedenken. Zeer mooi verzorgd prentenboek met linnenrug en geïllustreerde schutbladen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060388945

Titel Het gouden blad
Auteur Kirsten Hall
Secundaire auteur Matthew Forsythe ; Jeanette Kramp
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor uitgeverij, 2019
Overige gegevens 45 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Tekst Kirsten Hall, illustraties Matthew Forsythe - Vertaling van: The gold leaf. - Brooklyn, NY : Enchanted Lion Books, (c)2017
ISBN 9789060388945
PPN 422775738
Genre dierenleven
Thematrefwoord Natuur ; seizoenen ; Hebzucht ; Dieren
Taal Nederlands