Bedtijd voor Baby Luiaard
Boek

Bedtijd voor Baby Luiaard ([2019])/ Danielle McLean, Sarah Ward, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; redactie: Vitataal

Mama Luiaard roept dat het bedtijd is, maar haar kleintje heeft nog erg veel te doen. Hij wil nog de maan gedag zeggen, een liedje zingen voor de vogels en hij heeft ook een beetje honger. Misschien dat hij van een verhaaltje eindelijk moe wordt? Prentenboek met sfeervolle, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zodra moeder luiaard zegt dat het bedtijd is, heeft kleine luiaard nog heel veel te doen: de maan gedag zeggen, een liedje zingen voor de vogels, nog wat eten. Misschien dat een verhaaltje vertellen helpt? Het onderwerp tijd rekken is heel herkenbaar voor jonge kinderen en al vaak in prentenboeken gebruikt. Het bijzondere van dit boek is dat luiaards nachtdieren zijn en dus gaan slapen als de zon op komt. In het begin zijn de platen ook donker, langzamerhand wordt de achtergrond steeds lichter. Ze bedekken steeds twee volledige pagina's, de tekst is in lege plekken in de illustraties gedrukt. Ze hebben mooie zachte tinten en bevatten veel leuke details, waaronder kleine insecten en exotische vegetatie en andere dieren. De ronde, lieve koppen van de luiaards wijken wel erg af van de oorspronkelijke dieren, maar dat past wel bij de vriendelijke sfeer. De tekst sluit daar goed bij aan. Mooie schutbladen en een aantrekkelijk omslag; royale vierkante uitgave. Het verhaal is niet origineel maar de combinatie nachtdieren met slapengaan wel. Zeer geschikt om voor te lezen en te bekijken met peuters en kleuters vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048318018

Titel Bedtijd voor Baby Luiaard
Auteur Danielle McLean
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Sarah Ward ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Bedtime for Baby Sloth. - London : Little Tiger Press, 2019
ISBN 9789048318018
PPN 422755974
Genre dierenleven
Thematrefwoord Slapengaan ; Wilde dieren
Taal Nederlands