Het deugdenspel doeboek
Boek

Het deugdenspel doeboek spelenderwijs karakter ontwikkelen (augustus 2019)/ Annelies Wiersma, illustraties: Bart van der Kraan ; redactie en correcties: Marianne Offereins en Emmy Meijer

Handvatten om deugden als concentratie, humor, respect en samenwerking te ontwikkelen. Bevat creatieve activiteiten, (reflectie)vragen, verhalen, ervaringen, achtergrondinformatie enz. Voor opvoeders van kinderen van ca. 9 t/m 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tien deugden zoals concentratie, humor, respect, samenwerking en vriendelijkheid worden in dit boek op allerlei speelse manieren uitgewerkt voor leerkrachten en andere opvoeders. Bij elke uitwerking van een deugd staan een duidelijke uitleg en bijvoorbeeld spelletjes, een verhaal, filosofeervragen, een rollenspel of lied, creatieve opdrachten, praktijkvoorbeelden en ervaringen. De werkvormen zijn gericht op de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs, maar ook op het voortgezet onderwijs. Doel van het werken met deugden is om karakters (verder) te ontwikkelen. Dit boek bevat een positieve aanpak, is praktisch, geeft inspiratie, toont goed toe te passen ideeën en is te gebruiken zowel in de klas als thuis. Naast leerkrachten en ouders ook heel geschikt voor pedagogisch medewerkers en kindercoaches. Het boek bevat boekentips, een literatuuropgave en een deugdenlijst. Op www.keiindeugden.nl is er online ondersteuning en zijn educatieve materialen beschikbaar. Eenvoudig vormgegeven uitgave (A4-formaat) met overzichtelijke bladspiegel. Eerder verscheen 'Het deugdenvriendjes doeboek'* (2017) voor peuters en kleuters. Bevat een tiental grappige zwart-wittekeningen. Voor opvoeders met kinderen/jongeren van ca. 9 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492094940 | 176 pagina's

Titel Het deugdenspel doeboek : spelenderwijs karakter ontwikkelen
Auteur Annelies Wiersma
Secundaire auteur Bart van der Kraan ; Marianne Offereins
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Groningen] : Uitgeverij ACT on Virtues, augustus 2019
Overige gegevens 176 pagina's - illustraties - 30 cm - poster
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789492094940
PPN 422962937
Rubriekscode 432.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Peuters; Morele vorming ; Kleuters; Morele vorming
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Morele vorming