Special effects in de film
Boek

Special effects in de film ([2019])/ Sara Green, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Ellen Hoppenbrouwers

Wat gebeurt er allemaal achter de schermen van een film? Lees welke special effects in oude en nieuwe films helpen om een hele andere wereld te maken. Met veel kleurenfoto's van filmscènes. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als je veel naar films kijkt, is het leuk om te weten hoe een film wordt gemaakt en in het bijzonder welke rol special effects spelen. Hoe kun je met trucs een heel andere wereld maken? In dit deel van de zesdelige informatieve serie 'Achter de schermen'* lees je er van alles over. In de eerste twee hoofdstukken wordt ingegaan op de dino, een soort robotpop, in Jurassic Park III en het gebruik van special effects in sciencefictionfilms. De laatste drie hoofdstukken geven een chronologisch overzicht van hoe special effects in films worden gebruikt: vroeger, nu en in de toekomst. Van een vervangend shot (voor een onthoofding) en stop-motion animatie in oude films tot het gebruik van schaalmodellen en visual effects in moderne films. De seriedelen hebben een vaste indeling: een aantal hoofdstukken met beknopte informatie, heldere en duidelijke kleurenfoto's als illustratiemateriaal, omkaderde weetjes, een woordenlijst, een register en tips voor enkele boeken en websites over het onderwerp. De vormgeving is aantrekkelijk met veel actiefoto's in kleur uit films, gebruik van de steunkleur blauw en een overzichtelijke lay-out. De informatie is vaak kort en helder, maar er wordt nergens diep op ingegaan. Voor filmliefhebbers van ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415491 | 32 pagina's

Titel Special effects in de film
Auteur Sara Green
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Ellen Hoppenbrouwers
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Special effects. - Bellwether Media Inc, (c)2019. - (Movie magic)
ISBN 9789463415491
PPN 423150944
Rubriekscode 798.75
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Filmtrucage
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Filmtechniek

Relaties/Serie

Achter de schermen
Boek

Achter de schermen (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Sara Green