Kostuums en rekwisieten in de film
Boek

Kostuums en rekwisieten in de film ([2019])/ Sara Green, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie: Ellen Hoppenbrouwers

Wat gebeurt er allemaal achter de schermen van een film? Lees hoe belangrijk kostuums en rekwisieten in oude en nieuwe films zijn om een film spannender of mooier te maken. Met veel kleurenfoto's van filmscènes. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als je veel naar films kijkt, is het leuk om te weten hoe een film wordt gemaakt en in het bijzonder hoe belangrijk kostuums en rekwisieten zijn. Hoe helpen ze een film mooier of spannender te maken? In dit deel van de zesdelige informatieve serie 'Achter de schermen'* lees je er van alles over. In de eerste twee hoofdstukken wordt ingegaan op de keuze van de juiste kleding en rekwisieten (props) door props masters. De laatste drie hoofdstukken geven een chronologisch overzicht van hoe kostuums en rekwisieten eruitzien: vroeger, nu en in de toekomst. Van het dragen van eigen kleding in oude films en props van gekke spullen tot tekenfilms met echte acteurs en het gebruik van 3D-printers. De seriedelen hebben een vaste indeling: een aantal hoofdstukken met beknopte informatie, heldere en duidelijke kleurenfoto's als illustratiemateriaal, omkaderde weetjes, een woordenlijst, een register en tips voor enkele boeken en websites over het onderwerp. De vormgeving is aantrekkelijk met veel actiefoto's in kleur uit films, gebruik van de steunkleur blauw en een overzichtelijke lay-out. De informatie is vaak kort en helder, maar er wordt nergens diep op ingegaan. Voor filmliefhebbers van ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415477 | 32 pagina's

Titel Kostuums en rekwisieten in de film
Auteur Sara Green
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Ellen Hoppenbrouwers
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Costumes and props. - Bellwether Media Inc, (c)2019. - (Movie magic)
ISBN 9789463415477
PPN 423150928
Rubriekscode 798.79
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kleding; Films ; Filmtechniek
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Kleding

Relaties/Serie

Achter de schermen
Boek

Achter de schermen (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Sara Green