Martin Eden
DVD

Martin Eden ([2020])/ regia di Pietro Marcello

Als een zeeman verliefd wordt op een ontwikkelde vrouw besluit hij zich tot haar niveau op te werken en schrijver te worden, maar hij komt vervolgens knel te zitten tussen zijn ambities en zijn liefde.

Aanwezigheid

Recensie

Italiaans-Frans historisch drama (2019) van Pietro Marcello (La bocca del lupo), gebaseerd op de gelijknamige roman (1909) van de Amerikaan Jack London. Met Luca Marinelli (Non essere cattivo), Vincenzo Nemolato (Gomorrah) en Jessica Cressy (Domani e un altro giorno). Prijs voor beste acteur op filmfestival Venetië (Luca Marinelli). Ongeschoolde zeeman Martin leidt een turbulent leven, tot hij de verfijnde Elena ontmoet. Gefascineerd door haar kennis en schoonheid, wordt hij op slag verliefd. Om zich tot haar niveau op te werken, besluit hij schrijver te worden. Zijn honger naar kennis brengt hem in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena. Beoordeling IMDb: 7,0. Patricia Smagge (Cinemagazine 21-11-'19): 'Het is die politieke laag die 'Martin Eden' complex maakt (...) op visueel vlak indrukwekkend. Ook de rol van Luca Marinelli is krachtig en ijzersterk. Maar het verhaal is - onnodig - ingewikkeld en een tikkeltje pretentieus' (3,5 sterren). Kevin Toma (Volkskrant 20-11-'19): 'De grens tussen heden en verleden vervaagt in vervreemdende Martin Eden. Hoofdrolspeler Luca Marinelli, die volop vuur in zijn blik stookt, is spectaculair om naar te kijken en luisteren' (4 sterren).

Specificaties

Italiaans | 5425037941310

Titel Martin Eden
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Pietro Marcello ; Luca Marinelli ; Jessica Cressy ; Jack London
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Imagine, [2020]
Overige gegevens 1 dvd-video (129 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Luca Marinelli, Jessica Cressy, Vincenzo Nemolato. - Italiaans gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Gebaseerd op een roman van Jack London - Videoversie van de film: Italië : Avventurosa, 2019
ISBN 5425037941310
PPN 424882817
Genre historische roman - romantische verhalen
Taal Italiaans