Blinky Bill
DVD

Blinky Bill de film (2020)/ directed by Deane Taylor

De jonge koala Blinky gaat op zoek naar zijn vader. Op zijn tocht door de wildernis ontmoet hij vriendelijke en gevaarlijke dieren. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Australische animatiefilm uit 2015 van Deane Taylor. De jonge koala Blinky Bill woont met zijn moeder in het vredige stadje Green Patch. Zijn vader is een avonturier die spoorloos is verdwenen tijdens een expeditie in de gevaarlijke outback. Blinky is er van overtuigd dat hij nog leeft en gaat naar hem op zoek. Hij krijgt hulp van koalameisje Nutsy, die hij helpt ontsnappen uit de dierentuin en van kraaghagedis Jacko en twee emoes. Zijn grote vijand is kat Sir Claude. Het verhaal is gebaseerd op een boekenserie van Dorothy Wall, die oorspronkelijk verscheen in de jaren 1930. Blinky was ook de hoofdpersoon in drie televisieseries, een animatiefilm (1992) en een serie cd-romspellen. Sandie Angulo Chen (commonsensemedia.org) vindt de animatie niet van Pixar-kwaliteit en het verhaal voorspelbaar, maar met een positieve boodschap over samenwerken en volharding. Zij noemt het een kort, schattig, avontuurlijk maar niet té spannend verhaal met een leuke hoofdpersoon dat jonge kinderen aan zal spreken; 3 sterren. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 5051083152938

Titel Blinky Bill : de film
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Deane Taylor ; Pieter Verelst ; Dorothy Wall
Type materiaal DVD
Uitgave [Schelluinen] : Studio 100, 2020
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlandstalige stemacteurs onder anderen: Pieter Verelst, Cathy Petit, Jan Van Hecke. - Nederlands of Frans gesproken - Gebaseerd op een karakter uit het boek 'The complete adventures of Blinky Bill' van Dorothy Wall - Videoversie van de animatiefilm: AustralieO : Flying Bark Productions, (c)2015
ISBN 5051083152938
PPN 424895935
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Koala's
Taal Nederlands